Εκπλήξεις και απρόοπτα από την χθεσινή βροχερή μέρα

Newsroom
Newsroom

Πού έβρεξε πολύ, πού καθόλου ... και ποιες περιοχές "πρωταγωνίστησαν"!

Από έντονη τοπικότητα χαρακτηρίστηκαν οι χθεσινές βροχοπτώσεις σε όλη την Κρήτη, με δύο περιοχές να βγαίνουν ... στεγνές από τη βροχή και άλλες να κάνουν την έκπληξη, είτε καταγράφοντας λίγο νερό, είτε κόντρα στα "συνηθισμένα" τους, μεγάλο όγκο νερού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν καθ'ολη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ως και τη νύχτα, τα οποία μετέφερε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, Παλαιόχωρα και Τυμπάκι δεν "είδαν" ούτε σταγόνα βροχής, αποτελώντας περιοχές-έκπληξη!

Στις περιοχές που είναι ... συνηθισμένες στη βροχή, όπως είναι οι Βρύσες και το Θέρισσο Χανίων, καταγράφηκαν 147 και 150 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα, 100 χιλιοστά στην Ασή Γωνιά και 81 στους Άγιους Πάντες.

Στο νομό Ηρακλείου "πρωταθλήτρια βροχής" αναδείχθηκε η περιοχή των Μαλίων με 58 χιλιοστά. Στην Κνωσό έπεσαν 41 χιλιοστά βροχήης, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου 37, 30 στο Γάζι, 28 στα Σταυράκια, μόλις 24 χιλιοστά στην Επισκοπή όπου συνήθως πέφτει αρκετό νερό, ενώ ελάχιστη ήταν η βροχή σε Αγία Βαρβάρα και Γέργερη - μόλις 6 χιλιοστά.

Δύο περιοχές όπου έβρεξε αρκετά ήταν, χθες, η Σητεία με 81 χιλιοστά και το Σίσι με 73, ενώ σαν ... να άνοιξε μια ομπρέλα πάνω από τον Άγιο Νικόλαο που ... ίσα ίσα δροσίστηκε με 19 χιλιοστά βροχής. Οι δύο σταθμοί στην Ιεράπετρα κατέγραψαν βροχοπτώσεις μεταξύ 12 και 25 χιλιοστών, ενώ 27 χιλιοστά βροχής έπεσαν στη Νεάπολη. Έκπληξη αποτέλεσε το Τζερμιάδο με μόλις 19 χιλιοστά, ενώ ακόμη ένα παράδοξο καταγράφηκε στο νομό Ρεθύμνης.

Στην πόλη του Ρεθύμνου η βροχή ήταν ελάχιστη - μόλις 5 χιλιοστά - στα Ανώγεια 65 χιλιοστά, ενώ στα νότια του νομού Ρεθύμνης παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις: 16 χιλιοστά βροχής στον Πλακιά έναντι 67 χιλιοστών στο Σπήλι!

Τα φαινόμενα παρουσιάζουν έντονη τοπικότητα, σχολίασε ο Μανώλης Λέκκας, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι τα πράγματα ήταν έτσι πάντα, όμως η πληθώρα των σταθμών πλέον, αποτυπώνουν με σαφήνεια τα δεδομένα.

 

 

Δείτε επίσης:

Πρωταθλητές ... βροχής, Βρύσες και Σητεία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Πηγή: Φωτογραφία από Apoorv Ishan μέσω Pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ