Ελέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί για κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Ελέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί για κορωνοϊό στον Άγιο Νικόλαο

Αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα - Συνεχίζονται και την Τρίτη οι έλεγχοι με rapid test μέσω drive through

Μόλις τρία ήταν τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, κατά την διάρκεια των μαζικών ελέγχων για κορωνοιό στον Άγιο Νικόλαο. Όπως έγραψε το cretalive, με μοριακά τεστ ελέγχθηκαν μαθητές τμημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενές μέρες θετικά κρούσματα, καθώς και εκπαιδευτικοί των ίδιων μονάδων.

Συνολικά 98 μαθητές και 60 εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν σε τεστ τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα στο εξεταστήριο των ΚΟΜΥ όπου καθημερινά διενεργούνται τα δωρεάν rapid test μεσώ της πλατφόρμας testing. gov. gr , ελεγχθήκαν 142 άτομα από το γενικό πληθυσμό. Από αυτά τα δείγματα βρέθηκαν 3 θετικά τα οποία εστάλησαν για μοριακό έλεγχο (pcr) προς επιβεβαίωση.

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι συνεχίζονται και την Τρίτη αφού από τις 10:00 έως τις 14:00 θα διενεργηθούν στον Άγιο Νικόλαο έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through)

Νωρίτερα  πάντως την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο που είχαν σαν αποτέλεσμα να ενταχθεί ο νομός Λασιθίου στο Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και να επιβληθεί αυστηρό lockdown εξέφρασαν μιλώντας στο Livetalks οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Σητείας , Αντώνης Ζερβός και Γιώργος Ζερβάκης αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου του ΕΟΔΥ, Αθηνά Καρπούζη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείολυ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την ιδιαίτερα αυξημένη μεταδοτικότητα

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ