Ελένη Βατσινά: Ο χρόνος στα σεισμόπληκτα χωριά έχει σταματήσει - Γενναίες αποφάσεις, τώρα!

Newsroom
Newsroom

Δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου για τη συμπλήρωση δύο ετών από τον καταστροφικό σεισμό στο Δήμο Μινώα και όσα ... ακόμη δεν έχουν γίνει.

Στα δύο χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό στο Δήμο Μινώα αναφέρεται η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά. Σε δήλωσή της αναφέρεται στη στασιμότητα της τελευταίας διετίας και προτάσσει τις άμεσες προτεραιότητες για την περιοχή.

Η δήλωση της Ελένης Βατσινά

Μαύρη επέτειος σήμερα για την Κρήτη.
Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, ο καταστροφικός σεισμός στο Δήμο Μινώα έμελε να αλλάξει για πάντα τις ζωές των κατοίκων.

Δύο χρόνια μετά, οι πολίτες στις σεισμόπληκτες περιοχές όχι μόνο δεν έχουν ορθοποδήσει, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα κράτος ανάλγητο που αρκείται στα μέτρα που έλαβε εντός του πρώτου εξαμήνου από την καταστροφή και έκτοτε... νίπτει τας χείρας του!

Οι ανάγκες είναι πολλές και επείγουσες: 
Να "παγώσουν" οι πλειστηριασμοί, να προχωρήσει η εκπόνηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου που προ μηνών ξεκίνησε, να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις εγκρίσεις επισκευής των σπιτιών που επλήγησαν από τα ρίχτερ, και βέβαια, με σχέδιο να θωρακιστούμε απέναντι στους σεισμούς.

Ο χρόνος στα σεισμόπληκτα χωριά έχει σταματήσει. Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, θάρρος και επιμονή για αυτούς τους ανθρώπους!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ