Ελένη Βατσινά: Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια για λίγους

Newsroom
Newsroom

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Υπουργό Τουρισμού απευθύνεται η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, μπροστά στην αδιανόητη κατάσταση που επικρατεί με τις ιλιγγιώδεις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που καθιστούν, πρακτικά, απαγορευτικές τις διακοπές για ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων.

Με κοινοβουλευτική της παρέμβαση η κ.Βατσινά τονίζει ότι “η ενίσχυση του τουρισμού, ως πηγή της οικονομίας της χώρας μας, εμποδίζεται εκτός των άλλων από την τεράστια αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που προβληματίζει τις Ελληνίδες και Έλληνες, αλλά και τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα και επιλέγουν να παραθερίσουν στα νησιά της”.

Ενδεικτικά αναφέρεται σε “διακοπές 4-5 ημερών για μια τετραμελή οικογένεια που φθάνουν τις 3.000 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, την διαμονή και την διατροφή, ενώ τα ποσά τους μήνες της υψηλής ζήτησης (Ιουλίου και Αυγούστου) θα είναι σαφώς μεγαλύτερα”.

Η βουλευτής παραπέμπει σε σχετικά δημοσιεύματα αλλά και πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία “ένας στους δυο δεν θα πάει διακοπές φέτος και εκείνοι που θα τα καταφέρουν, θα πάνε λιγότερες μέρες από πέρυσι, συνυπολογιζομένης και της τεράστιας ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης”.

Η Ελένη Βατσινά ζητά από τους Υπουργούς άμεση παρέμβαση για την μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, “με ποικίλα μέτρα όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός, οι εκπτώσεις στα μέλη ίδιας οικογένειας, αλλά και η οριζόντια μείωση της τάξεως του 20% που από πέρυσι προσπαθείτε να επιτύχετε και δεν έχει λάβει οριστικό χαρακτήρα”.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ