Συνάντηση Φραγκίσκου Παρασύρη με Νίκο Γιαλιτάκη

Newsroom
Newsroom

Σε πρώτο πλάνο τα ενεργειακά του Δήμου Ηρακλείου

Με κυρίαρχη ατζέντα τα θέματα της ενεργειακής δημοκρατίας, της πράσινης μετάβασης, του ενεργειακού κόστους των δήμων και των μεγάλων δυνατοτήτων του Δήμου Ηρακλείου, στην πράσινη μετάβαση, ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Υπευθύνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Γιαλιτάκη.

«Το Πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, ένα φαραωνικό σχέδιο, επανακαθορίζει το ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών, σε δυσμενέστερη θέση. Ένα ενεργειακό project, που αντί να ενισχύει τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, εντάσσοντάς τους στον ενεργειακό χάρτη, ως αυτοπαραγωγούς, τους μετατρέπει στην ουσία σε καταναλωτές. Παρόλα αυτά, ένας δήμος, του μεγέθους του Ηρακλείου και του ειδικού ρόλου, που αυτός καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια στη διαδικασία της πράσινης μετάβασης, οφείλει να είναι πρωταγωνιστής. Με ιδιαίτερο, ενδιαφέρον, ενημερώθηκα από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη και τον Μανώλη Φωτάκη, υπάλληλο του Δήμου, για το σχεδιασμό της ίδρυσης της Ενεργειακής Κοινότητας από το Δήμο Ηρακλείου, όπως, επίσης,  και για τις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή για την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των δημοτών», δήλωσε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, συζητήθηκαν τα περιθώρια ενσωμάτωσης των βέλτιστων ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της ενέργειας, ενώ ο Φραγκίσκος Παρασύρης, τόνισε πως στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, είναι έτοιμος να συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου για τις βελτιώσεις που χρειάζεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο ρυθμίζεται ο ρόλος των Δήμων στα ενεργειακά θέματα. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα της λειτουργίας μιας Ακαδημίας Ενέργειας, για την επιμόρφωση των αιρετών της αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιακών στελεχών.

«Οι Βιώσιμες Ενεργειακά και Πράσινες Πόλεις, δεν είναι μόνο ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε, αλλά και μια προτεραιότητα που έρχεται στο προσκήνιο με μεγάλες ταχύτητες. Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει τη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και στα ζητήματα της ενέργειας», τόνισε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ