"Έληξαν" τη στάση εργασίας οι αυτοκινητιστές μετά την συνάντηση στον ΟΛΗ

"Έληξαν" τη στάση εργασίας οι αυτοκινητιστές μετά την συνάντηση στον ΟΛΗ

Το προεδρείο της Ενώσεως είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ

Σε στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα, οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες επιβατηγών αυτοκινήτων ταξί Ηρακλείου, με φόντο την παραχώρηση θέσης στάσης του αστικού ΚΤΕΛ εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν λόγο για πόλεμο εναντίον του κλάδου και ξεκίνησαν στις 08.30 με διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΛΗ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν να παραμείνει ως έχει η δωρεάν γραμμή για του πολίτες του Ηρακλείου (επιδοτούμενη γραμμή για το Αστικό Κτελ) , καθώς επίσης και η στάση που υπάρχει στα 30 μέτρα από τον επιβατικό σταθμό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιλογής μεταφορικού μέσου, αλλά  και να υπάρχει περιθώριο επιβίωσης και του ΤΑΞΙ.

Λευτέρης Πετράκης

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί πέρασε το κατώφλι των γραφείων του ΟΛΗ, προκειμένου να συναντήσουν τον πρόεδρο και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο όπως ενημερώθηκαν "ο πρόεδρος απουσιάζει για προσωπικους λόγους".

Φανερά ενοχλημένοι οι αυτοκινητιστές ζήτησαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο ή άλλο μέλλον του Δ.Σ. προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

"Ευχαρίστως τη Δευτέρα να σας δεχθεί ο πρόεδρος" ενημερώθηκαν από τον ΟΛΗ οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, ωστόσο οκταμελές ΔΣ της Ενώσεωνς συναντήθηκε τελικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού την ώρα που οι οδηγοί ταξί υποστήριζαν πως "Υπάρχει θέμα επιβίωσης".

Κατά την συνάντηση οι οδηγοί ταξί ζήτησαν να ανασταλεί η απόφαση του 2018, που είχε ληφθεί από την διοίκηση Φιλιππή, για τη μεταφορά δηλαδή της στάσης του αστικού ΚΤΕΛ μέσα στο λιμάνι, γεγονός που έγινε αποδεκτό με το παλιό καθεστώς να ισχύει μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και το θέμα θα τεθεί εκ νέου επι τάπητος στο έκτακτο ΔΣ που ορίστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κατά την συνάντηση με το ΔΣ της Ενώσεως.


"Ήταν μια λογική απόφαση που μας βρίσκει σύμφωνους, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση" δήλωσε ο κ. Λευτέρης Πετράκης, Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί νομού Ηρακλείου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ