"Ελπίδα" στην Κρήτη - Πυκνή η χιονόπτωση, προβλήματα στους δρόμους - Δείτε Βίντεο

"Ελπίδα" στην Κρήτη - Πυκνή η χιονόπτωση, προβλήματα στους δρόμους - Δείτε Βίντεο

Απαιτείται μεγάλη προσοχή σχεδόν στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού - Απεγκλωβίστηκε τουριστικό λεωφορείο στ' Ανώγεια - Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Πυκνώνει η χιονόπτωση που - όπως είχαν πει οι μετεωρολόγοι - φέρνει στην Κρήτη η κακοκαιρία Ελπίς. Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 
Διακοπές σημειώνονται και στην ηλεκτροδότηση, χωρίς προς το παρόν να παρατηρούνται κάποια πολύ μεγάλα προβλήματα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα Ανώγεια χρειάστηκε να επιχειρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για  απεγκλωβισμό εκδρομικού λεωφορείου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Στις Γωνιές Μαλεβιζίου, ασθενοφόρο έσπευσε με την χρήση αλυσίδων να μεταφέρει ηλικιωμένο.Αλυσίδες χρειάζονται και πάνω από το Κράσι, για το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου ήδη το χιόνι έχει φτάσει περίπου τους 20 πόντους, όπως επίσης και από την πλευρά της Νεάπολης.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης στην κυκλοφορία στην περιοχή της Σητείας, όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται με έντονο ρυθμό σε περιοχές όπως οι οικισμοί Σφάκα, Μυρσίνη και Μουλιανά. 
 


Η ίδια κατάσταση και σε πολλές περιοχές στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

 
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη εκχιονιστικά μηχανηματα βρίσκονται από τα ξημερώματα στις συγκεκριμένες περιοχές, για να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους «ωστόσο καλό είναι οι πολίτες εκτός από τις αλυσίδες, να περιορίσουν στο απαραίτητο τις μετακινήσεις τους». Ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε ότι η κακοκαιρία που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, κρατάει σε πλήρη εγρήγορση το μηχανισμό της πολιτικής προστασίας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και από τους πολίτες που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τις νυχτερινές και τις πολύ πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

 Και στο Ρέθυμνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κλειστό είναι το επαρχιακό δίκτυο από Γερακάκι προς Σπήλι, Πατσος - Αποστόλοι και Άμνατος - Αρκάδι


Η φωτογραφία εξωφύλλου από την περιοχή των Ανωγείων είναι του κ. Μάριου Χαλκιαδάκη

Δείτε επίσης:

Η "Ελπίδα" κλείνει σχολεία και στην Κρήτη

Στον κλοιό της "Ελπίδας" η Κρήτη - Δείτε βίντεο

H κακοκαιρία "Ελπίς" στην Κρήτη - Στα λευκά τα ορεινά, κρύο και παγετός 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ