Εμβολιασμό drive through προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Εμβολιασμό drive through προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Τη δημιουργία κινητών εμβολιαστικών κέντρων προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με επιστολή του προς το γ.γ. του Υπουργείο Υγείας, η οποία κοινοποιείται στους υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η ιδιαιτερότητα του Κινητού Εμβολιαστικού Κέντρου θα είναι ότι θα μπορεί να μεταβαίνει και σε απομακρυσμένες περιοχές και όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα μπορούν να το πράξουν άμεσα.

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι για να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος ανοσίας, απαιτείται ταχύτητα δράσης. Στόχος μας, να εμβολιάσουμε όλους τους συμπολίτες μας που το επιθυμούν, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιώντας την επάρκεια των εμβολίων που προοδευτικά αποκτούμε, αλλά και το ότι έχει ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικίες, προτείνουμε την δημιουργία: ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (drive through). Κάθε Κ.Ε.Κ. ανακοινώνει το πρόγραμμα κίνησης και παρουσίας του έτσι ώστε οι συμπολίτες μας, απομακρυσμένων, και όχι μόνο, περιοχών που επιθυμούν να εμβολιαστούν να μπορούν να το πράξουν άμεσα. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε πως η προσπάθεια όλων μας να κτίσουμε άμεσα το τοίχος ανοσίας αποκτά νέα δυναμική και μεγαλύτερη ώθηση. Ειδικότερα, στην πόλη μας, μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των συμπολιτών μας. Κύριε Γενικέ Γραμματέα, με μοναδικό στόχο να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμού κατά του COVID 19 είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ