"Εμβολιαστείτε για να μείνουμε... ζωντανοί", η έκκληση των ξενοδόχων του Ηρακλείου

Το "βαθύ πορτοκαλί" του Ηρακλείου προβληματίζει τους ξενοδόχους που βλέπουν ότι οι κρατήσεις κρέμονται από μια κλωστή

Ήταν αναμενόμενο, τα κρούσματα και τα ιικά φορτία ήταν στα ύψη. Το Ηράκλειο, όπως και το Ρέθυμνο, ανέβηκαν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας σε μια περίοδο που τα ξενοδοχεία, προ κορωνοϊού συνθήκες, θα ήταν γεμάτα.

Η ένωση ξενοδοχείων Ηρακλείου απευθύνει έκκληση στους εργαζομένους του κλάδου να εμβολιαστούν για να σωθεί η παρτίδα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής

"Με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό μέτωπο στο Ηράκλειο μας !    

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου παρακολουθεί στενά τα στοιχεία  από την έναρξη της τουριστικής σεζόν και προτρέπει το σύνολο των επαγγελματιών της φιλοξενίας να εμβολιαστούν το ταχύτερο, για να βελτιώσουμε την εικόνα αξιοπιστίας που έχει χτίσει όλο αυτό το διάστημα ο προορισμός «Ηράκλειο.» Δυστυχώς ο εμβολιασμός αποτελεί επιλογή και όχι υποχρέωση και βλέπουμε την εικόνα μας να τσαλακώνεται από την επιλογή κάποιων να μην εμβολιαστούν. Πολλοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι στον κλάδο της φιλοξενίας, έρχονται σε επαφή με επισκέπτες στη χώρα μας και καλούνται να διαχειριστούν τις τύχες των επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται και των συναδέλφων που εργάζονται δίπλα τους. 
Ένα πιθανό κλείσιμο μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης εξαιτίας των κρουσμάτων θα ήταν καταστροφικό για το σύνολο των εργαζομένων και την επιχείρηση. Πρέπει πάση θυσία να το αποφύγουμε. Στις πύλες εισόδου της χώρας καταγράφεται ως σήμερα μόλις ένα 0,007% θετικότητας, ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό. Αν αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο κατά την αναχώρηση ή στο διάστημα που θα ακολουθήσει, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουμε εμείς.
Φτάσαμε με κόπο ως εδώ, με στέρηση για όλους μας. Στέρηση Ελευθερίας, στέρηση πόρων, στέρηση ανθρώπινης επαφής. Πάμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ελάτε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των εμβολιασμών και να περάσουμε το μήνυμα ότι το Ηράκλειο είναι ασφαλές. !!!                                  

 Με ασφάλεια να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας και με λεβεντιά να τους ξεπροβοδίζουμε! "

 

Δείτε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι εξετάζεται στις περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα

Σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Στο "κίτρινο" το Λασίθι

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ