Ένα διαφορετικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κρήτη!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Ένα διαφορετικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κρήτη!

Ακόμα μία διάκριση για τον φοιτητή του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, Μ. Μαργαρίτη

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων, δεν θέλει να προχωρά σε βαρύγδουπες δηλώσεις, οι διακρίσεις του μιλάνε από μόνες τους.

Μαθητής Γυμνασίου ακόμα, ο Μίνως- Μηνάς Μαργαρίτης άρχισε τη συλλογή του από βραβεία σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ως απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου, έπιασε… ταβάνι στα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων και, φυσικά, κατέκτησε με το σπαθί του μία θέση στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τώρα, ως πρωτοετής φοιτητής, πια, μπορεί να καμαρώνει (αν και ο ίδιος δεν το κάνει, είπαμε, είναι χαμηλών τόνων), για το χρυσό μετάλλιο που έφερε στην χώρα μας!

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα του, συμμετείχε με τρεις φοιτητές στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS 2021 που έγινε στον Αγρό της Κύπρου από 19 έως 24 Ιουλίου 2021.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ έλαβαν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα, ως εξής:

Μαργαρίτης Μηνάς, χρυσό μετάλλιο.

Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, χάλκινο μετάλλιο.

Τσίρκας Κωνσταντίνος, χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος στο παρελθόν με χρυσό μετάλλιο, φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος, Γιώργος Γαβριλόπουλος.

Μαργαρίτης χρυσό

«Είχα καλούς δασκάλους»

Ο Μίνως θεωρεί πως αυτό που κάνει, να λύνει, δηλαδή μαθηματικές ασκήσεις όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει μπάσκετ, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε…

Όπως αναφέρει στο Cretalive, ήταν τυχερός γιατί είχε καλούς εκπαιδευτικούς, τον έμαθαν να αγαπάει τα μαθηματικά, «έθρεψαν» την κλίση του και δεν τον αποθάρρυναν στιγμή από το να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Ο ίδιος, αν και δεν ξέρει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει επαγγελματικά, θέλει να προσφέρει, όπως έκαναν και τα μέλη του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ, να κάνει μαθήματα δωρεάν σε παιδιά που μοιράζονται με εκείνον το ίδιο πάθος, τα μαθηματικά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ