Ένα «ηφαίστειο» αλληλεγγύης «ζεσταίνει» τους σεισμόπληκτους!

Ένα «ηφαίστειο» αλληλεγγύης «ζεσταίνει» τους σεισμόπληκτους!

Εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη οργανώσεων αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές δίνουν δυναμικό παρών στο Αρκαλοχώρι

Μία ανθρώπινη "αλυσίδα" άνευ προηγουμένου έχει σχηματιστεί στο Αρκαλοχώρι, εκεί που χτυπά η καρδιά της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους πληγέντες από το φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη οργανώσεων αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές δίνουν δυναμικό παρών στο Αρκαλοχώρι και όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Μία καλοκουρδισμένη "μηχανή", που δουλεύει με αγάπη και ζεστασιά για όσους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα. 

arkaloxori

arkaloxori

Περίπου 100 άτομα απαρτίζουν την κάθε εθελοντική βάρδια και ο καθένας έχει το πόστο του. Άλλοι βρίσκονται στο σημείο όπου καταφτάνουν τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από κάθε γωνιά της Κρήτης και από όλη την Ελλάδα και επωμίζονται με την ευθύνη της παραλαβής και διαλογής των ειδών προκειμένου να υπάρχει μία σαφής εικόνα και καταγραφή τους. Επίσης, καταγράφονται και οι όποιες ελλείψεις. 

Στις κουζίνες, ανάβουν οι φωτιές και μαγειρεύονται περίπου 1.700 μερίδες ζεστού φαγητού για τους σεισμόπληκτους. Αυτές συσκευάζονται προσεκτικά και πολλές "φορτώνονται" στα αυτοκίνητα για να γίνει η διανομή τους στα χωριά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι, όσοι έχουν επιλέξει να μείνουν κοντά στα κατεστραμμένα σπίτια τους.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

"Μάχη" με το χρόνο και τον καιρό για την ανακούφιση των πληγέντων 

Κλειστά τα σχολεία και την Δευτέρα στο Δήμο Ηρακλείου

Γίνε εθελοντής στο Αρκαλοχώρι, μπορείς!

Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους

Γ. Παπαδόπουλος: "Ο κύριος σεισμός στην Κρήτη έγινε"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ