Ένας Κρητικός αναδείχθηκε «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς»

Ένας Κρητικός αναδείχθηκε «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς»

Από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau

 Ο τριαντάχρονος  Ηρακλειώτης Σπύρος Πεδιαδιτάκης  βραβεύτηκε ως «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς 2020(Pâtissier de l’année)»  από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau

Ο Gault & Millau είναι θεσμός διεθνούς εμβέλειας με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας.

Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι  πολυβραβευμένος  ζαχαροπλάστης καταξιωμένος στο χώρο του και τα τελευταία 4 χρόνια είναι  επικεφαλής Pastry Chef  στο γνωστό εστιατόριο Σπονδή(2 αστέρια Michelin )

 Ο ίδιος λέει ότι τείνει συνεχώς προς την εξειδίκευση της τέχνης που τον γοητεύει. Έχει σκοπό,  να συνεχίσει να μεταδίδει αυτή τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίζει τα τελευταία δέκα χρόνια από τις κορυφαίες συνεργασίες που έχει με βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι τελειομανής και πιστεύει ότι το ταλέντο και η επιμονή είναι βασικά συστατικά της επιτυχίας στην τέχνη του.

Πεδιαδιτάκης

Πως νιώσατε με την τελευταία βραβευσή σας από το Gault&Millau ως ο καλύτερος Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς 2020(Pâtissier de l’année);   
 
Αιφνιδιάστηκα ευχάριστα με αυτή την διάκριση. Ο Gault&Millau είναι ένας γαστρονομικός θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας που με κάνει να πιστεύω σε μια καριέρα και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Επίσης ένιωσα συγκίνηση και την ικανοποίηση ότι τα πάω καλά. Όταν αποφασίζεις να πάρεις στον ανήφορο της σκληρής δουλειάς και της τελειομανίας, μια τέτοια βράβευση σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Αυτό  λειτουργεί σαν ανατροφοδότηση για να συνεχίσω την πορεία μου με το ίδιο πάθος.

Θυμώνετε  όταν σας αντιγράφουν και γενικότερα στο επάγγελμα σας είστε ανταγωνιστικός;

Μάλλον  είμαι συν-αγωνιστικός . αυτό το -σύν – όταν υπάρχει φέρνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σέβομαι εκτιμώ και θαυμάζω όποια επιτυχία συναδέλφου γιατί αυτό το  -συν- , που μας ενώνει είναι ένα κοινό όραμα να πάμε τη ζαχαροπλαστική ένα βήμα ποιο μπροστά. Όταν με αντιγράφουν δεν θυμώνω, χαίρομαι που το έργο μου είναι άξιο αντιγραφής. Άλλωστε όταν εσύ διαθέτεις τα δομικά υλικά μιας ιδέας μπορείς και να την εξελίξεις , πράγμα που δε μπορεί να πετύχει αυτός που μονάχα αντιγράφει. Γίνεται ένας καλός αντιγραφέας . Μέχρι εκεί. Ο δικός μου σκοπός είναι να γίνομαι όλο και πιο πρωτότυπος δημιουργός. 

Πεδιαδιτάκης

Έχετε βοηθήσει νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα;

Είμαι πρόθυμος και πάντα βοηθώ παιδιά με ταλέντο να αποδώσουν τα μέγιστα στη ζαχαροπλαστική. Θα συνεχίσω να το κάνω σαν φόρο τιμής στους δασκάλους μου και όσους ανθρώπους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στο ξεκίνημά μου. Αυτοί με ενθάρρυναν και με βοήθησαν τότε, που ενώ τα γεγονότα με είχαν πείσει ότι έχω ταλέντο, δεν ήξερα τον τρόπο να το εξελίξω και να αξιοποιήσω το δυναμικό μου.

Τα σχέδιά σας για το μέλλον περιλαμβάνουν την επιστροφή σας στο Ηράκλειο;

Στο Ηράκλειο είναι η καρδιά μου. Είναι η πόλη που μεγάλωσα και αγάπησα πολύ. Η οικογένειά μου μένει εκεί και πάω όσο ποιο συχνά μπορώ. Τα επαγγελματικά μου σχέδια όμως ευδοκιμούν στην Αθήνα , το Παρίσι και άλλες  πόλεις που έχω συνεργασίες. Έχω σκοπό να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου όμως, για να τιμήσω και την πόλη που μεγάλωσα.
 
 Πεδιαδιτάκης
 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ