Ένας Κρητικός εκεί που η Ανάσταση έχει τη…γλύκα μιας καραμέλας

Ένας Κρητικός εκεί που η Ανάσταση έχει τη…γλύκα μιας καραμέλας
Ειρήνη Τσάκα
Ειρήνη Τσάκα

Και ένα…ολόκληρο μολύβι μπορεί να σε κάνει τον πλουσιότερο της παρέας!

Της Ειρήνης Τσάκα 

Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους η ζωή είναι ένας ατελείωτος Γολγοθάς. Η Ανάσταση, για τους περισσότερους από αυτούς δεν έρχεται ποτε!
Υπάρχουν και άνθρωποι που βάζουν στόχο ζωής να βοηθήσουν όσο περισσότερους γίνεται!
Είτε είναι δίπλα τους, είτε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Ο Ηρακλειώτης Στάθης Αυγουστάκης είναι ένας από αυτούς που δεν αρκούνται σε λόγια συμπάθειας και προσευχές. Δεν είναι πλούσιος, αλλά προσπαθεί με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να κάνει πράξη το μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο!
Και η διάθεσή του για προσφορά τον «έστειλε» μέχρι την Αφρική!
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τις πράξεις του, όπως λέει ο ίδιος στο cretalive, η ευτυχία στα μάτια των παιδιών!

Του ζητώ να περιγράψει κάποιες σκηνές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη του, από την εμπειρία των κατασκηνώσεων αυτών.

«Τα παιδιά έπεφταν στην αγκαλιά μας κάθε πρωί και μας μετέφεραν όλα τα συναισθήματα τους.. Χαρά, Αγάπη, Ευτυχία…Χωρίς να έχουν τίποτα από υλικά αγαθά και όμως ήταν ευτυχισμένα!

Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν έδωσα ένα μολυβάκι σε ένα μικρό και μου λέει: "Κύριε όλο αυτό το μολύβι, είναι για μένα; (γιατί το κόβουν σε τρία κομμάτια και το παίρνουν τρία παιδιά)!

Τα μικρά παιδιά, κουβαλάνε στις πλατούλες τους αλλά μικρότερα. Είχα λοιπόν μια τελευταία καραμέλα στην τσέπη μου και λέω: σε ποιο παιδί να την δώσω τώρα; πήρα λοιπόν την απόφαση να την δώσω στο μεγαλύτερο: Και τι έκανε; Την ξετύλιξε, την έγλειψε ίσα ίσα να πάρει την γλυκάδα της ζάχαρης και έπειτα την έδωσε στο αδερφάκι του!»

Ο Στάθης συνεχίζει και στην Κρήτη τις δράσεις εθελοντισμού, ενώ παράλληλα προσπαθεί να επικοινωνήσει όλη αυτή την αγάπη που ένιωσε στις κατασκηνώσεις της Αφρικής με όσο περισσότερους γίνεται…

Πρόσφατα βρέθηκε να μιλά για την εμπειρία του στο Δημοτικό Σχολείο Αγιών Παρασκιών. Μια μαθήτρια που τον άκουσε ήταν η αφορμή της γνωριμίας μας!
«Τα παιδιά μας.... είναι το μέλλον μας και θα πρέπει να μαθαίνουν τι θα πει αγαπώ, νοιάζομαι, βοηθάω το συνάνθρωπο μου εμπράκτως και ανιδιοτελώς», αναφέρει ο ίδιος!

Και επειδή η προσφορά είναι το θέμα και όχι η προβολή του Στάθη Αυγουστάκη-όπως με πολύ όμορφο τρόπο το ξεκαθαρίζει - είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 25 Απριλίου μια  προσπάθεια  να μαζευτούν κάποια σχολικά είδη (μολύβια, τετράδια, στυλό, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι) που θα σταλούν στα παιδιά της Αφρικής!

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Οργάνωσης «Συμβολή στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής» ενώ και ο Στάθης είναι πρόθυμος να βοηθήσει από τη σελίδα του στο Facebook όποιον ζητήσει ενημέρωση.

Ο 35χρονος Δασολόγος έχει πάρει μέρος σε πολλές δράσεις εθελοντισμού στην Ελλάδα. Όταν «συνάντησε» την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αφρική, την «άρπαξε» χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο ταξίδι εθελοντισμού, προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο» λέει, υπογραμμίζοντας ότι μέσω του Συλλόγου «Συμβολή στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής»  ταξίδεψε, μαζί με την Ευδοκία Ταμπάκη από τα Ιωάννινα, σε τρεις Αφρικανικές χώρες, την Ουγκάντα, τη Ρουάντα και το Μπουρούντι. 

«Τα ταξίδια αυτά κατέχουν Ιεραποστολικό χαρακτήρα.Βρεθήκαμε κοντά στα παιδιά 2 μήνες όπου και οργανώσαμε κατασκηνώσεις, μορφωτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος!  Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε στιγμές ευτυχίας στα παιδιά, μέσα από παιχνίδια ομαδικά και καθημερινό φαγητό»!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ