Ένας σεφ στο Γεωπάρκο Σητείας

Οι αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές της Σητείας "ταξιδεύουν" στην Αμερική

Για 12 ημέρες, ο σεφ και ιστορικός ελληνικής γαστρονομίας Τόνυ Καβαλιέρος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική, επισκέφτηκε την Σητεία Λασιθίου με σκοπό να καταγράψει τις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα του Γεωπάρκου, αλλά και τα έθιμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.  


"Μας δόθηκε  η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον  πλούτο των παραγόμενων προϊόντων και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους, καθώς  και τις υπηρεσίες που διαθέτει το Γεωπάρκο της Σητείας .
Έτσι, το Μεγάλο Σάββατο, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Σητείας όλοι οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων, παραγωγοί παραδοσιακών γλυκών, κ.λ.π. είχαν  την ευκαιρία να  παρουσιάσουν τα  προϊόντα τους  σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, όπως αυτή της Αμερικής. 


Στόχος μας παραμένει η συνεχής  προβολή, η προώθηση, η ανάδειξη των μοναδικών, παγκοσμίως αναγνωρισμένων και πολυβραβευμένων προϊόντων  της Σητείας και ιδιαίτερα  αυτών που είναι πιστοποιημένα με το Τοπικό  Σύμφωνο  Ποιότητας του Γεωπάρκου της Σητείας. Εξάλλου η παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Ζερβάκη και του διευθύνοντος  συμβούλου του ΟΑΣ κ. Διαλυνά  στην εκδήλωση, ενισχύουν αυτή μας την προσπάθεια.      


Πιστεύουμε  ότι όλοι οι παραγωγοί και μεταποιητές  της περιοχής μας που έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές θα καταλάβουν την προστιθέμενη  αξία που προσδίδει στα προϊόντα τους και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, η πιστοποίηση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCΟ της Σητείας και θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία.  
Ευχαριστούμε θερμά τον Τόνυ Καβαλιέρος για την επίσκεψη του στην Σητεία και την ευκαιρία που μας έδωσε για την προβολή του Γεωπάρκου μας και τον περιμένουμε σύντομα να έρθει ξανά στην Σητεία. 
Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Προοδευτικού  Συλλόγου Σητείας «ο Βιτσέντζος Κορνάρος»  για την φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την γραμματέα του Συλλόγου Χρύσα Περράκη και το μέλος  Ελένη Κουνδουράκη. 
Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Μαρία που μας γλύκανε με τις  μελένιες συνταγές της", αναφέρει το Γεωπάρκο.
 

Δείτε επίσης:

Στα Χανιά ο… κοφτερός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ