Ενδοοικογενειακή βία: Η γυναίκα της διπλανής πόρτας...

Newsroom
Newsroom

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την πόρτα; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά των κακοποιημένων γυναικών; Γιατί δεν βγαίνουν εύκολα να μιλήσουν για τον εφιάλτη που ζουν;

Η κακοποίηση δεν κάνει διακρίσεις, δεν "κοιτάζει" επαγγέλματα, καριέρα, κοινωνικά στρώματα, πόλεις ή χωριά!

Η κακοποίηση είναι παντού... Με βάση τα στοιχεία, οι γυναίκες 20- 45 ετών είναι πιο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιας μορφής κακοποίησης από το να πάθουν καρκίνο ή τροχαίο ατύχημα.

Από αυτές,  τα 3/4  θα κακοποιηθούν από τον σύζυγο, σύντροφο ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους...

Αυτά τα στατιστικά καταγράφονται μόνον από τις γυναίκες εκείνες που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό και έχουν ζητήσει βοήθεια από Οργανισμούς ή κέντρα Υποστήριξης Θυμάτων Βίας ή την Αστυνομία.

Υπάρχουν όμως πολύ περισσότερες που υπομένουν τη βία, πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών τους, με φόβο, πόνο και ντροπή,  χωρίς να μιλήσουν ποτέ για αυτό που βιώνουν.

Συνεχίζουν σιωπηλά να ανέχονται την κακοποίηση, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, αλλά πολλές φορές εκθέτοντας και τα παιδιά τους, ως έμμεσοι ή άμεσοι μάρτυρες σε αμέτρητα περιστατικά βίας.

"Η κακοποίηση είναι παντού... Στη διπλανή πόρτα. Ας μην κλείνουμε τα μάτια", τονίζει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη που μιλά για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής κακοποίησης στο #hashtag και την Ελένη Μπουρμά στο πλαίσιο του αφιερώματος "Cretallive εν δράσει".

Ακούστε το podcast:

Φωτογραφία: Vista.Create


Διαβάστε εδώ όλα τα αφιερώματα της δράσης "Cretalive εν δράσει"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ