Ενημέρωσαν για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Newsroom
Newsroom

Συνεχίζονται τα ενημερωτικά σεμινάρια από τους φορείς της Οικονομίας των Χανίων προς τους επαγγελματίες και τις Επιχειρήσεις με επίκεντρο αυτή τη φορά τις σημαντικές αλλά δυστυχώς πιεστικές αλλαγές στο Φορολογικό σύστημα

Σήμερα, το Επιμελητήριο Χανίων, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων διοργάνωσαν από κοινού ένα ακόμα «ανοιχτό» σεμινάριο στην έδρα της Επιχειρηματικής Κοινότητας με μαζική συμμετοχή των μελών τους, υλοποιώντας δυναμικά τη στρατηγική τους συνεργασία για την προσφορά πολυδιάστατου προγράμματος κοινών - δωρεάν διοργανώσεων συστηματικής και σύγχρονης ενημέρωσης με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών πανελλήνιας εμβέλειας.

Το θέμα του σεμιναρίου «Ειδικά Ζητήματα Ελέγχου – Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Και Νομικών Προσώπων Φ.Ε. 2023 (Κ.Φ.Ε. Ν.4172/2013)» στο πλαίσιο του οποίου καλύφθηκαν στο σύνολό τους τα επίκαιρα και πιεστικά ζητήματα για όλες τις αλλαγές που ισχύουν από 1.1.2024, Κεντρικός εισηγητής, ο κ. Αντώνιος Νασόπουλος, Οικονομολόγος MSc – Φοροτεχνικός με διαδακτική κατάρτιση και εμπειρία ως συντονιστής - εισηγητής
Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (master) στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και στο Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. «Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών». Ο κος Νασόπουλος εξήγησε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη του σεμιναρίου: «Το σημερινό σεμινάριο πραγματεύεται τα ειδικά ζητήματα και διαδικασίες φορολογικού ελέγχου και το ζήτημα της Ειδικής Διοικητικής Διαδικασίας - Ενδικοφανής προσφυγή, είναι πλήρως επικαιροποιημένο με τις τελευταίες εξελίξεις στη φορολογική νομοθεσία. Απευθύνεται σε Επαγγελματίες και Στελέχη Λογιστηρίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με ειδικότερα ζητήματα στην Ελληνική Φορολογία. Με το πέρας του παρόντος σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν πλήρη και βαθιά γνώση της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας, με παράλληλη απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας».

Ενημέρωσαν για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, τόνισε: «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις Επιχειρήσεις των Χανίων συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε στην πράξη τη στρατηγική μας συμμαχία μαζί με το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων για να ενημερώνουμε σε υψηλό επίπεδο τα μέλη μας και ταυτόχρονα να παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πράξη για την στήριξή τους. Είναι γεγονός ότι οι πρόσφατες φορολογικές αλλαγές δημιουργούν προϋποθέσεις πιο αξιόπιστων και δίκαιων φορολογικών διασταυρώσεων. Από την άλλη, σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για τα λειτουργικά κόστη επαγγελματιών και επιχειρήσεων επιβάλλονται από την Πολιτεία και την Κεντρική Φορολογική Διοίκηση της χώρας ιδιαίτερα πιεστικά μέτρα, προθεσμίες, οικονομικά - τεχνικά κόστη και δυσκολίες, τα οποία οφείλουν να αναθεωρηθούν και να επανεξεταστούν στην ευέλικτη κατεύθυνση της στήριξης και της υγιούς Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας».

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Παντελής Πετσετάκης σημείωσε τα εξής «Σε συνέχεια των σημαντικών πρόσφατων μεταβολών στο νέο Φορολογικό νόμο, ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει και να ενημερώνει ολοκληρωμένα τα μέλη του -Οικονομολόγους και Λογιστές- με στόχο να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικό στο ιδιαίτερα πιεστικό και δύσκολο περιβάλλον που πλέον διαμορφώνεται με πολλά πρόστιμα και ασφυκτικές προθεσμίες για τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων, κα Μαρίνα Σαριδάκη, σημείωσε: «Σήμερα ενημερώσαμε για
μια ακόμη φορά αξιόπιστα και πολυδιάστατα τους συναδέλφους και τους επιχειρηματίες των Χανίων για τις ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα της φορολογίας και των ελέγχων. Απαιτείται περισσότερος χρόνος και ευελιξία ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας, Η κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων μας ενθαρρύνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη συλλογική μας δράση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ