Ενημερωτική δράση για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών

Ενημερωτική δράση για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών

"Η διαδικασία της δειγματοληψίας έχει πια απλουστευτεί όπως επίσης και η διαδικασία της συλλογής του μοσχεύματος που τώρα πια γίνεται με τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων."

 

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά και οργανωμένα με μία ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών, με την απαραίτητη συνεργασία με το τμήμα  Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων  «Αγ. Γεώργιος», με το Σώμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ Χανίων, τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και το Κέντρο «Χάρισε Ζωή». Πέντε χρόνια με πολλές ενημερωτικές δράσεις, περισσότερες από 9500 καταγραφές υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και 37 συμβατών δοτών, που είχαν την τύχη να προσφέρουν ελπίδα και να χαρίσουν μία δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας… η επίτευξη του αρχικού μας στόχου για τους 10.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες είναι πλέον πιο κοντά, χάρη στην συγκινητική ανταπόκριση, την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη των Χανιωτών. Τα Χανιά είναι ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό μας, με τους περισσότερους υποψήφιους εθελοντές δότες.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι – και μετά από μία σύντομη διακοπή λόγω των συνθηκών – διοργανώνουμε ενημερωτική δράση για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καταγραφούν ως υποψήφιοι εθελοντές δότες, συμπληρώνοντας μία αίτηση και δίνοντας δείγμα από το σάλιο τους. Η διαδικασία της δειγματοληψίας έχει πια απλουστευτεί όπως επίσης και η διαδικασία της συλλογής του μοσχεύματος που τώρα πια γίνεται με τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων.

η

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ