Όλοι με τις καλύτερες προθέσεις και 100άδες νήπια χωρίς σχολείο!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Όλοι με τις καλύτερες προθέσεις και 100άδες νήπια χωρίς σχολείο!

Αγωνιούν οι γονείς, αγωνιά και ο Δήμος καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος

Του Αντώνη Παντινάκη

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η (σχολική) στέγαση 500 και πλέον παιδιών, με την εφαρμογή της διχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από το ερχόμενο φθινόπωρο (Δείτε ΕΔΩ).

Αντιπροσωπεία της της Ένωσης Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Λοτζια, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη.

Η μάχη με τον χρόνο είναι σκληρή και καθημερινή, ενώ η αγωνία σε εκατοντάδες οικογένειες  φουντώνει μέρα με την μέρα!  
Τουλάχιστον 500 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν...άστεγα.

"Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος" σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρο Κουτσαυτακη, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Γονέων.

"Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο γεννιούνται 3.000 παιδιά και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη φοίτησή τους, είτε στα νηπιαγωγεία, είτε στα δημοτικά. 
Θα πρέπει τα παιδιά μας,4 και 5 ετών, να φοιτήσουν σε σχολεία του Δήμου, νηπιαγωγεία, τα οποία είναι είτε ανύπαρκτα είτε έχουν ακατάλληλες συνθήκες".

Ο κ. Κουτσαυτακης υπογράμμισε πως "δεν ερχόμαστε να κρίνουμε τις προθέσεις ή τις διαθέσεις, αλλά να αντιμετωπίσουμε την αδυναμία του Δήμου και του Υπουργείου, να εφαρμόσουν αυτό που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.  Τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται- όχι ως οι αυριανοί πολίτες- αλλά ως ένα έξοδο. Δεν μας δίνεται καμία εγγύηση, παρά μόνο ευχολόγια. Όλοι περιμένουν μήπως κάποια άλλη Υπηρεσία δώσει τη λύση. Οι μόνοι που παραμένουμε σε δύσκολη θέση, είμαστε οι γονείς".

Τι απαντά ο Δήμος 

"Υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς. Είναι δικαιολογημένες και τις συμμεριζόμαστε. Ξέρουμε ότι ο χρόνος πιέζει. Εργαζόμαστε καθημερινά για να εξαλείψουμε το πρόβλημα" ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Νίκου Αγγελάκη που κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν.

"Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις δέκα αίθουσες που έχει αναλάβει να εγκαταστήσει ο Δήμος Ηρακλείου" πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τοποθέτηση των αιθουσών αξιολογείται από την δημοτικη αρχή ως ένα έργο εκτάκτου ανάγκης, και λόγω της πανδημίας του κορωνοιου. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , τέλος του μήνα θα υπογραφεί από την  ΚΤΥΠ η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την τοποθέτηση των άλλων 22 αιθουσών. 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι "πρόκειται για αίθουσες προκατασκευασμενες και όχι για κοντέινερ, με αίθουσα διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους, με αίθουσα για τους εκπαιδευτικούς και εξωτερικούς χώρους".

Όπως είπε, οι αίθουσες αυτές θα τοποθετηθούν σε έξι οικόπεδα του Δήμου Ηρακλείου και δύο αυλειους χώρους. "Κάθε μέρα εργαζόμαστε για να γίνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο αγωνιούν και οι γονείς αλλά και εμείς"  υποστήριξε ο κ. Αγγελάκης. 

Ο αντιδημαρχος Παιδείας επανέλαβε πως "ο Δήμος Ηρακλείου ο,τι ήταν να κάνει από την πλευρά του το έκανε", επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο και στην ΚΤΥΠ για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται.

 "Πιέζουμε ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του νέου έτους. Εργαζόμαστε και σε υψηλό επίπεδο- σήμερα η συνάντηση ήταν με τον δήμαρχο- και σε επίπεδο στελεχών .Αγωνιούμε όπως και οι γονείς" ανέφερε ο κ. Αγγελάκης.

Στην Λοτζια επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία, βάσει των μηνυμάτων που λαμβάνονται από το Υπουργείο, η οποία αισιοδοξία εύχονται να επαληθευτεί...
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ