Ενημερωτική εκδήλωση για την παράκτια και τη θαλάσσια ρύπανση

Newsroom
Newsroom

Στο πλαίσιο ημερίδας του ΟΑΚ στα Χανιά

Τα ζητήματα της παράκτιας και θαλάσσιας ρύπανσης επισημάνθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας την οποία οργάνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο ξενοδοχείο “Akali” στα Χανιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Αναπτυξιακές Εταιρίες και άλλους φορείς από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Ημερίδα ΟΑΚ

Αναφορές έγιναν στο πρόγραμμα “LEADER Αλιείας” και στις δράσεις Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη διάβρωση από τον ηλεκτρολόγο-μηχανικό στον ΟΑΚ και περιφερειακό σύμβουλο, Λευτέρη Κοπάση και από την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Κρήτης Πελαγία Γιαννακάκη η οποία παρουσίασε το σχέδιο συνεργασίας. Ο ωκεανογράφος περιβαντολλόγος ιχθυολόγος και υποψήφιος διδάκτορας Σάββας Νικολιδάκης παρουσίασε στοιχεία για τη διάβρωση καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρη την Ελλάδα και οφείλεται σε ανθρωπογενούς παρέμβασης παράγοντες αλλά και στην κλιματική αλλαγή. Στη θαλάσσια και παράκτια ρύπανση, αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, βιολόγος, Ιωάννης Καρακάσης.

Ημερίδα ΟΑΚ

Μέσω διαδικτύου πραγματοποίησαν εισηγήσεις: Η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη από την DGMare Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Θεμάτων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσίασε την υλοποίηση της νέας προσέγγισης της ΕΕ προς τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος από τον οργανισμό “Εναλεία” που δρα ενεργά με το πρόγραμμα Mediterranean Cleanup, η Ηρώ Αλάμπεη από το Δίκτυο MedIES η οποία επικεντρώθηκε στη ρύπανση από πλαστικά και ο Στέφανος Καλογήρου, επίκουρος καθηγητής στην Αλιευτική Βιολογία συνεπικουρούμενος από τον Μιχάλη Κρόσμαν, πρόεδρο του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Αμοργού «Χοζοβιώτισσα» οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μικρή παράκτια αλιεία. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργος Μαυρογιάννης και η Προϊσταμένη Κοινοτικών Προγραμμάτων του ΟΑΚ Σοφία Μιχάκη.

Ημερίδα ΟΑΚ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη και ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης.

Ημερίδα ΟΑΚ

Η θεματική Ενημερωτική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενέργειας 3.4 του Πακέτου Εργασίας 3 «Δημοσιότητα Ευαισθητοποίηση» του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας

«Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία».

Ημερίδα ΟΑΚ

Ημερίδα ΟΑΚ

Ημερίδα ΟΑΚ

Ημερίδα ΟΑΚ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ