Ενώνονται τα κομμάτια του "παζλ" του νέου Ηρακλείου

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Λ.Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.

Της Κατερίνας Παντινάκη

Βήμα - βήμα συντίθεται το "παζλ" της νέας εικόνας της πόλης του Ηρακλείου, με τις ταυτόχρονες παρεμβάσεις να προχωρούν και να ολοκληρώνονται. Την ώρα που στο κέντρο της πόλης η ανάπλαση του "Σταυρού" προχωράει με το τελευταίο κομμάτι της παρέμβασης, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Μάη, η περιοχή προς το παραλιακό τμήμα της πόλης αποπνέει ήδη αέρα .. ανανέωσης.


Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, ανέφερε : «Άλλο ένα έργο πνοής ολοκληρώνεται και παραδίδεται προς χρήση στους δημότες. Η νέα Λεωφόρος Αρχεπισκόπου Μακαρίου που συνδέεται αισθητικά με την Λεωφόρο Πλαστήρα και τη Χανιόπορτα από την μια και με το παραλιακό μέτωπο από την άλλη, αλλάζει την όψη της περιοχής.  Το έργο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών εντάσσεται στον σχεδιασμό μας ώστε το κέντρο του Ηρακλείου να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους, με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης». 
 

Η αναπλασμένη Λ.Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία, "κουμπώνοντας" με τη Λεωφόρο Πλαστήρα, "χωρίς ωστόσο τα μειονεκτήματα της Λ.Πλαστήρα (π.χ. η επίστρωση με κυβόλιθο)" - όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκης.

αρχιεπισκόπου μακαρίου

Η κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη Χανιώπορτα με την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου "κουμπώνει" και με το ΚΔΑΠ, επί της λεωφόρου αλλά και με την επικείμενη ανάπλαση των Ενετικών Τειχών, έργο προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκ. ευρώ, το οποίο - σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο - βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης, ως τα τέλη Μαΐου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 15 μήνες.

αρχιεπισκόπου μακαρίου

αρχιεπισκόπου μακαρίου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ