Ένωση Ηρακλείου: Δεν πάει άλλο με τις νοθείες στα προϊόντα!

Ένωση Ηρακλείου: Δεν πάει άλλο με τις νοθείες στα προϊόντα!

"Μόνο με βαριές και αυστηρές ποινές μπορεί να βάλουν κάποιοι που το έχουν κάνει επάγγελμα μυαλό. Σφράγισμα των εταιριών που πιάνονται να νοθεύουν τα προϊόντα και τέρμα οι δικαιολογίες περί ανθρώπινου λάθους"

 Η νοθεία και οι ελληνοποιήσεις στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ήταν είναι και θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί μιας και επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές των προϊόντων τους.
"Δυστυχώς είναι σε έξαρση το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα με τα κορυφαία μας προϊόντα να βρίσκονται στο στόχαστρο επιτήδειων τη φέτα μας, το ελαιόλαδο μας το μέλι μας  δυσφημίζοντας τα στα πέρατα του κόσμου.
Αγελαδινό γάλα στην φέτα αντί για αιγοπρόβειο πυρηνέλαιο στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ζάχαρη κ σιρόπι γλυκόζης στο μέλι με μοναδικό στόχο το κέρδος και μόνο το κέρδος." λέει στο cretalive ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς.

"Τι κάνει το κράτος γι αυτό και οι υπηρεσίες ελέγχου τους χαϊδεύουν τα αυτιά στην κυριολεξία μιας και τα πρόστιμα που μπαίνουν μόνο αποτρεπτικά που δεν είναι αφού έχουν κερδίσει πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που καλούνται να πληρώσουν σε πρόστιμα .
Το πλήγμα όμως για τα προϊόντα μας είναι ανυπολόγιστα και η φήμη τους πάει περίπατο" τονίζει.


Τι πρέπει να γίνει τελικά;

"Μα μόνο με βαριές και αυστηρές ποινές μπορεί να βάλουν κάποιοι που το έχουν κάνει επάγγελμα μυαλό. Σφράγισμα των εταιριών που πιάνονται να νοθεύουν τα προϊόντα και τέρμα οι δικαιολογίες περί ανθρώπινου λάθους"
Όπως λέει :"Φανταστείτε τον ΕΦΕΤ να παίρνει συνεχώς δείγματα από το ράφι των super market τι μαργαριτάρια θα έβγαζε και τότε κάθε κατεργάρης θα καθόταν στον πάγκο του και θα το σκεφτόταν δυο και τρεις φορές πριν κάνει νοθεία.
Χρειάζεται ενίσχυση λοιπόν τον ελεγκτικών μηχανισμών και βαρύς πέλεκυς στους ''έξυπνους'' που καταστρέφουν τα Ελληνικά προϊόντα. Μόνο έτσι θα δει μια άσπρη μέρα ο Έλληνας παραγωγός και θα απολαύσει καλύτερες τιμές"!

Και καταλήγει: "Και έχουμε και πρόταση σαν Ένωση ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ μαζί με την περιφέρεια Κρήτης να οργανώσουμε συνεχείς ελέγχους μα δόξα τω Θεώ στην Κρήτη υπάρχουν εξαιρετικά χημεία και εξαίρετοι επιστήμονες να επιμεριστούμε το κόστος των αναλύσεων και θα δείτε τη λαβράκια  θα βγάλουμε αφού κάποιες περιπτώσεις φωνάζουν από μόνες τους ''κρα'' μιας και οι τιμές τους στο ράφι μόνο φυσιολογικές που δεν είναι.
Υπάρχουν εργαστήρια που μπορούν πλέον με ασφάλεια να μας βγάλουν την ταυτότητα και την καταγωγή του προϊόντος π.χ. του κρασιού η του λαδιού αν είναι όντως Κρητικό η έρχεται από το εξωτερικό και κάποιοι το βαφτίζουν" τονίζει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ