Ενστάσεις για τη συμμετοχή πυροσβεστών στους υγειονομικούς ελέγχους Covid

Ενστάσεις για τη συμμετοχή πυροσβεστών στους υγειονομικούς ελέγχους Covid

Η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης


Τις ενστάσεις της για τη συμμετοχή πυροσβεστών στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου covid_19 στα αεροδρόμια της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Κρήτης ενώ με αφορμή δημοσιεύματα, ανυπόγραφα, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμού του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση: 

Στις 3/7/2020  δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ ένα ανώνυμο και ανυπόγραφο κείμενο με τίτλο:
 «Κραυγή αγωνίας από τους πυροσβέστες του 2ου ΠΣ Ηρακλείου».
 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους υπηρετούντες πυροσβέστες του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού κρατικού αερολιμένα  Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι ουδέποτε  έχει αποσταλλεi αυτή η ανακοίνωση από το πυροσβεστικό προσωπικό του 2ου ΠΣ Ηρακλείου.

Πέραν αυτού, συνεχίζουμε να διατηρούμε τις ενστάσεις μας σχετικά με την συμμετοχή μας σε αυτήν την διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου covid_19 στα αεροδρόμια της χώρας, με δεδομένες τις αυξημένες υποχρεώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω αντιπυρικής περιόδου, αλλά και των αυξημένων πτήσεων στο κρατικό αερολιμένα Ν. Καζαντζάκη λόγω τουριστικής περιόδου.

Παρ όλα αυτά, η ηγεσία τόσο η φυσική όσο και η πολιτική έχει δώσει ξεκάθαρες οδηγίες και εντολές στις Διοικήσεις των υπηρεσιών  περί συμμετοχής σε αυτήν την διαδικασία και που αυτές εφαρμόζονται.

Κατά την εφαρμογή των διαταγών και οδηγιών και με την συμμετοχή των πυροσβεστών σε υγειονομικούς ελέγχους στον αερολιμένα Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου, παράλληλα με τα καθήκοντα τους και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του αεροδρομίου, διαπιστώθηκαν τα εξής:
1 Με το υπάρχον προσωπικό που είναι ήδη ελλιπές, δεν δύναται να εκτελούν παράλληλα καθήκοντα στις απαιτήσεις που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του αεροδρομίου.
2 Υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου για τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου 

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για νόσηση των υπαλλήλων.

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα στην ίδια θέση στην οποία δημοσιεύσατε το ανωνυμογράφημα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια .

 

*Φωτογραφία αρχείου 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ