Εντάσεις και αποχωρήσεις με φόντο την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

Εντάσεις και αποχωρήσεις με φόντο την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

Καμία απόφαση στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών για τη Ν. Αλικαρνασσό.

Νέο "επεισόδιο" στο σίριαλ της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς Νέας Αλικαρνασσού, με την αρμόδια Επιτροπή να συνεδριάζει, εν μέσω εντάσεων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, προκειμένου να λάβει την οριστική (;) απόφαση. Χαρακτηριστικό του κλίματος το γεγονός ότι αποχώρησε από την συζήτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση των εμπόρων και των παραγωγών, από την οδό Αρτεμισίας σε κάποια άλλη γειτονιά της Νέας Αλικαρνασσού θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο παραμένει το "αγκάθι" του πού θα μεταφερθεί η λαϊκή καθώς άλλη είναι η πρόταση της Τοπικής Κοινότητας, και σε άλλο μέρος στρέφονται οι έμποροι και οι παραγωγοί. Ο Δήμος Ηρακλείου βρίσκεται "στη μέση" και όλες οι πλευρές προσπαθούν, ανεπιτυχώς μέχρι τώρα, να "λύσουν" αυτόν τον "γόρδιο δεσμό". 

Σε δηλώσεις του ο κ. Σισαμάκης τόνισε πως εφεξής πριν από κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής θα παίρνει αποφάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου."Δεν θα έρχομαι με τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις της τοπικής κοινότητας μόνο, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις των οργάνων. Δεν γίνεται κάθε φορά να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε", ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Μετά και την εξέλιξη αυτή, για τη λαϊκή της Ν. Αλικαρνασσού θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Περιφέρειας Νίκο Σκουλά να κάνει λόγο για "θετικό κλίμα και ενδείξεις σύγκλισης" . Όπως είπε "Υπάρχει αισιοδοξία ότι στην επόμενη συνεδρίαση, στις 4 του Ιούνη, θα ληφθεί οριστική απόφαση"


Η επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε πάντως το "πράσινο φως" για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά ως εξής: 

Λαϊκή Μασταμπά

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Νίκος Σκουλάς υπογράμμισε : "Οι κάτοικοι του Μασταμπα θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι κάθε χρόνο θα αλλάζει η τοποθεσία της λαϊκής. Ληξαμε λοιπόν αυτή τη μακρόχρονη και σταθερή παραμονή σε ένα σημείο, κι αποφασίσαμε που θα μεταφέρεται κάθε χρόνο για όλο το διάστημα της δημοτικής και περιφερειακής θητείας.Η όχληση θα επιμερίζεται. Όσον αφορά την Αλικαρνασσό, ήμασταν έτοιμοι να λάβουμε απόφαση. Περιμένουμε όμως εκ νέου εισήγηση. Φαίνεται μια συμφωνία των παραγωγών και του τοπικού διαμερίσματος για κάποια συγκεκριμένη οδό.

Ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή θα καταφέρει στο τέλος να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να μονιμοποιηθεί η λειτουργία στον χώρο μπροστά από τις φυλακέςΑλικαρνασσού και να μην έχουμε άλλη όχληση". 


Επιτροπή Λαϊκών


Από την πλευρά του ο κ. Παντελής Παπαδάκης, πρόεδρος των παραγωγών ανέφερε ότι "η πρόταση για την Αλικαρνασσό απορρίφθηκε γιατί είναι ακατάλληλος ο χώρος, εκεί στην Μικράς Ασίας". 

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Γιώργος Μπαχλιτζανακης, πρόεδρος των Εμπόρων:  "Συμφωνήσαμε στη μετακίνηση της Λαϊκής της Τετάρτης. Έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με τέσσερις ακόμα προτάσεις για ετήσια μετακίνηση, ώστε να αλλάζει η τοποθεσία και να ηρεμήσει ο κόσμος. Ο χώρος που πρότειναν για την Αλικαρνασσό είναι τελείως απομακρυσμένος. Πιστεύω να έρθει γρήγορα η επόμενη πρόταση από το Δημοτικό Διαμέρισμα και τον Δήμο για να ψηφιστεί και να προχωρήσουμε"
 


Επιτροπή Λαϊκών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ