Επαφες Γιάννη Κουράκη στην Αθήνα για θέματα της Αυτοδιοίκησης

Επαφες Γιάννη Κουράκη στην Αθήνα για θέματα της Αυτοδιοίκησης

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Σειρά συναντήσεων για θέματα της Αυτοδιοίκησης είχε σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και συζήτησαν τρόπους επιτάχυνσης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στο οποίο οι ΟΤΑ της Κρήτης προσβλέπουν στην ένταξη σημαντικών έργων.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης τονισε την ανάγκη για επιχορήγηση των Δήμων της Κρήτης με βάση απολογιστικά στοιχεία προκειμένου να αναπληρώσουν τα έσοδα που απώλεσαν λόγω της πανδημίας αλλά και των μέτρων ανακούφισης που λαμβάνουν οι ΟΤΑ για την ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ακολούθως ο Γ. Κουράκης μετέβη στα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου είχε συζητήσεις για διάφορα θέματα τοσο σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ οσο και σε συναντήσεις με τον Γραμματέα  και τον Γεν. Διευθυντή  της ΚΕΔΕ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικοτητας- Στρατηγικές Κατευθύνσεις και στη συμμετοχή και τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ της Κρήτης καθώς και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ