Επαφές του Προέδρου του Α.Σ. Κόφινα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Επαφές του Προέδρου του Α.Σ. Κόφινα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

"Δεδομένη" θεωρεί ο πρόεδρος του Α.Σ. Κόφινα Γεώργιος Ξυλούρης, την στήριξη, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την κτηνοτροφία σε ότι αφορά τους ενεργούς και καθαρά παραγωγικούς αγρότες, με στοχευμένες αποζημιώσεις και όχι οριζόντια μέτρα για την Ελλάδα, μετά το Πάσχα. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: 

" Ο κ. Ξυλούρης, με τον σύμβουλο κ. Ανδρέα Στρατάκη, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες με τον Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησαν τα εξής θέματα:

Εφόσον είναι ελεγχόμενες οι εισαγωγές Ρουμανίας και Βουλγαρίας, από 15/03, καθώς έχουν σταματήσει οι εισαγωγές και παρανομίες των ελληνοποιήσεων, με πρωτοβουλία του Υπουργού και των στελεχών του, ο κ. Ξυλούρης αναφέρει ότι είναι σημαντικό να γνωριζει ο παραγωγός τις τιμές των εισαγόμενων και εφόσον είναι στο χέρι του να διαπραγματεύεται τις τιμές, από την στιγμή που οι εισαγωγές έχουν αποκλειστεί και τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί κατά πολύ. 
Αυτό το οποίο χρειάζεται να γνωρίζουν οι παραγωγοί είναι ότι την ίδια στιγμή η Ρουμανία σφάζει 4,80 το κιλό και καταφτάνουν στην Ελλάδα 5,40. 

Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να προστατέψουν οι ίδιοι το προϊόν τους με αξιόπιστες τιμές, με αφορμή τις τιμές των εισαγώμενων, ώστε να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδα. 
Αισιόδοξος φαίνεται ο πρόεδρος του Α.Σ. Κόφινα έπειτα από τις βεβαιώσεις του Υπουργού ότι κι η υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στην Κρήτη για να καλύψει τις ανάγκες της από αμνοερίφια την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Θετικά θεωρεί και ο κ. Στρατάκης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η Επιτροπή για τη σύνταξη του Φακέλου για την ζημιά των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης, για την σεζόν 2019 λόγων των καιρικών συνθηκών, καθώς πρέπει να εξετάζει θετικά το Υπουργείο για να παρέμβει ανάλογα με την στήριξη.

Όσο για το πλήγμα του κορωνοϊού, θα υπάρξει μέτρο στήριξης από τον Υπουργό, ανάλογα με την ποιοτική και ποσοτική απώλεια. 

Όσον αφορά το θέμα των επιταγών για τους παραγωγούς, συζητήθηκε μεταξύ τους, ώστε να δοθεί μια θετική λύση, για να μπορέσει ο παραγωγός να διευκολυνθεί ενόψει Πάσχα. 

Αποτελεσματική φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού σύμφωνα με το έργο της δακοκτονίας του 2020, καθώς ενδέχεται να μην υπάρξει καθυστέρηση προς την οργάνωση του ψεκασμού για την φετινή σεζόν". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ