Επάρκεια σε φιάλες στην αιμοδοσία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Επάρκεια σε φιάλες στην αιμοδοσία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Μετεγκατάσταση της υπηρεσίας στο Κέντρο Νέων

Μετεγκαταστάθηκε η υπηρεσία της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης ώστε να διαφυλαχθεί η επάρκεια των αποθεμάτων των μονάδων αίματος και να προστατευτούν οι αιμοδότες που προσέρχονται.

Η μεταφορά της υπηρεσίας, η οποία θα στεγάζεται στο Κέντρο Νέων επί της οδού Γερακάρη 24, όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, κρίθηκε αναγκαία με απόφαση της 7ης ΥΠΕ που ζήτησε όλες οι μονάδες αιμοληψίας να λειτουργούν εκτός των νοσοκομείων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος γιατρός, μικροβιολόγος Πολύκαρπος Παπανικολάου, «παρά τη μεταφορά αλλά και την υγειονομική κρίση, αρκετοί είναι οι αιμοδότες που προσέρχονται για να δώσουν αίμα. Η επάρκεια σε φιάλες είναι μεγάλη, το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, σε βαθμό μάλιστα που μπορεί να διαθέσει και σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης αν ζητηθεί».

Ο κ. Παπανικολάου, τόνισε πως οι αιμοδότες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία τους και κανένας κίνδυνος όταν προσέρχονται για να δώσουν αίμα.

Στο Κέντρο Νέων η αιμοδοσία του νοσοκομείου λειτουργεί καθημερινά, από τις 9:00 έως στις 15:00, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και τον σύλλογο «Δώτες Ζωής»

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη στελέχωση της αιμοδοσίας, τμήμα που λειτουργεί -παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί- πλήρως και επαρκώς».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ