Επεισόδιο με πυροβολισμούς και ένταση με λαθροθήρες στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Τι κατήγγειλαν οι θηροφύλακες

Νέο περιστατικό λαθροθηρίας είχαμε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κουντούρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι θηροφύλακες εντόπισαν ένα όχημα να κινείται στην περιοχή και άκουσαν πυροβολισμό. Κατάφεραν να προσεγγίσουν και να ακινητοποιήσουν το συγκεκριμένο όχημα και, κατά τον έλεγχο, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο κι ένας σκοτωμένος λαγός.

Στη συνέχεια, υποβλήθηκε μήνυση στη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί, ο ένας εκ των θηροφυλάκων, προσπαθώντας να διερευνήσει το περιστατικό, δέχτηκε καταγγελία, ότι στον Άγιο Παντελεήμονα, δίπλα στο ΒΟΑΚ, εντός της Στρατιωτικής Περιοχής Σούδας, κάποιοι κυνηγούν.

Εντόπισε, πράγματι, κοντά στην περίφραξη της στρατιωτικής περιοχής ένα σταθμευμένο όχημα, το οποίο είχε μέσα ένα κουτί για σκύλους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Ναύσταθμος Κρήτης και ζητήθηκε να προσέλθει περίπολος, καθώς ο θηροφύλακας δεν μπορούσε να επιχειρήσει εντός της στρατιωτικής περιοχής.

Μετά από 20λεπτη αναμονή, εμφανίστηκαν 2 άτομα, μέσα από την περιφραγμένη στρατιωτική περιοχή με σκυλιά και όπλο.

Εξαρχής, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αν και ο θηροφύλακας τους ανακοίνωσε την ιδιότητά του, δεν έδειξαν διάθεση να συνεργαστούν και να δεχθούν τον έλεγχο.

Το πιο μεγάλο σε ηλικία, άτομο ήταν ιδιαίτερα εριστικό και μάλιστα, ως οδηγός του οχήματος και αν και ο συνοδηγός είχε ανοιχτή την πόρτα και μιλούσε ακόμα με το θηροφύλακα, προσπάθησε δύο φορές να κάνει πίσω, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του θηροφύλακα.

Τελικά, έφυγαν...

Στο περιστατικό ήταν μάρτυρες, από απόσταση, τα 2 άτομα του περιπόλου του Πολεμικού Ναυτικού, που, στο μεταξύ, είχαν καταφθάσει για να ελέγξουν την περιοχή.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας σημείωσε τον αριθμό του οχήματος και υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για απείθεια, άρνηση ελέγχου και προσπάθεια πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος του.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

     

    Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

    ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ