Έπεσαν οι υπογραφές για μεγάλη παρέμβαση σε παιδικές χαρές και υπαίθριους χώρους του Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Με χρηματοδότηση από το "Αντώνης Τρίτσης"

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια η σημαντική σύμβαση για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας. Προβλέπει μεταξύ άλλων την προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, σκέιτ, γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, υπαίθριων οργάνων άθλησης και αστικού εξοπλισμού κ.λπ. σε δώδεκα σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του ∆ήµου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί – ανακαινιστεί 51 παιδικές χαρές σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου. Στην παρούσα σύμβαση συμπεριλαμβάνονται ακόμα δώδεκα περιοχές όπου είτε θα δημιουργηθούν νέες παιδικές χαρές, είτε θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες ενώ παράλληλα θα φτιαχτούν και καινούργια πάρκα – χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι περιοχές παρέμβασης:

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε ανακαινίσει ήδη δεκάδες παιδικές χαρές και έχουμε δημιουργήσει χώρους πρασίνου και συνάθροισης που οι δημότες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις καινούργιες παιδικές χαρές είναι προσβάσιμες για όλα τα παιδιά, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 5.994.669 ευρώ και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ