Επίδομα για τους μαθητές της Γαύδου ζητά από Κεραμέως ο Ν. Καλογερής

Newsroom
Newsroom

Μετά την οριστική απόρριψητου αιτήματος για ίδρυση Γυμνασιακών τμημάτων

Έγγραφο προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, στο οποίο προτείνει τη θεσμοθέτηση οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές των ακριτικών νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του εγγράφου:

"Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με αφορμή την οριστική απόρριψη εκ μέρους σας ίδρυσης Γυμνασίου για δύο μόλις μαθητές στο νησί της Γαύδου, απόφαση με την οποία κι εμείς για λόγους ακαδημαϊκούς αλλά και παιδαγωγικούς δεν διαφωνούμε, έχουμε την άποψη ότι επιβάλλεται η θεσμοθέτηση οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές των ακριτικών νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια προκειμένου να υποστηριχθούν οι οικογένειές τους, για μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. 

Αντιλαμβάνεστε τη δεινή οικονομική - και όχι μόνο -  θέση στην οποία έρχονται οι οικογένειες, αφού πρέπει είτε στο σύνολό τους, είτε μεμονωμένα οι μαθητές, να μετακομίσουν σε περιοχή που λειτουργεί Γυμνάσιο για να συνεχίσουν την υποχρεωτική από το νόμο εκπαιδευτική διαδικασία.  

Εκτιμώντας ότι το κόστος ενός οικονομικού βοηθήματος της τάξης των 500€ το μήνα για κάθε μαθητή, είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα απαιτούνταν για την ίδρυση Γυμνασίων και Λυκείων στα ακριτικά νησιά, παρακαλούμε να εξετάσετε την κατά το δυνατό συντομότερη θεσμοθέτησή του για να μπορούν οι γονείς να προετοιμαστούν εγκαίρως για την προσεχή σχολική χρονιά.

Θεωρούμε ότι η συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση θα είναι πολύ χαμηλή, με δεδομένο ότι το μέτρο αφορά κάποιες δεκάδες παιδιών ανά έτος".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ