Επίλυση των προβλημάτων με πολιτισμένο τρόπο ζητούν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

Επίλυση των προβλημάτων με πολιτισμένο τρόπο ζητούν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων

Κατά της βίαιης καταστολής των αντιδράσεων και υπέρ της επίλυσης των θεμάτων με πολιτισμό τάσσονται οι διδάσκοντες του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, στον απόηχο της επίθεσης του διευθυντή σχολείου σε μαθητές (Δείτε ΕΔΩ).

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελ.Βενιζέλου

    Ως εκπαιδευτικοί, συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας, ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, θεωρούμε ότι χρέος μας είναι να λειτουργήσουμε και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα παραδειγματικά με τη στάση μας. Αυτό λοιπόν το χρέος μάς επιβάλλει - όπως άλλωστε κάναμε πάντα- να διδάσκουμε την επίλυση των  όποιων προβλημάτων προκύπτουν στη σχολική κοινότητα με δημοκρατικό τρόπο και να επιδιώκουμε κλίμα αλληλοσεβασμού το οποίο είναι άλλωστε η απαραίτητα προϋπόθεση που προάγει τη μαθησιακή διαδικασία.

    Πάγια θέση των εκπαιδευτικών είναι ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομία και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών. Θεωρούμε ότι οι αυταρχικές πρακτικές και το κλίμα τρομοκρατίας υπονομεύουν τον ουσιαστικό στόχο του σχολείου που είναι πάνω απ’ όλα να διαμορφώσει τους αυριανούς ελεύθερους σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες.

Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ