Το Επιμελητήριο Λασιθίου για το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος στη Νεάπολη

Το Επιμελητήριο Λασιθίου για το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος στη Νεάπολη

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς την Τράπεζα Πειραιώς

Να επανεξετάσει το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στη Νεάπολη, ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς με επιστολή του το Επιμελητήριο Λασιθίου. Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του σημειώνει:

"Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει την απόφαση περί διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας μιας και εξυπηρετεί όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Νεαπόλεως Λασιθίου. Στην περιοχή επίσης κατοικούν αρκετοί μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας οι οποίοι δυσκολεύονται με την χρήση των ΑΤΜ, αλλά και με τις μετακινήσεις στις πλησιέστερες πόλεις.

Συγχρόνως, στην περιοχή υπάρχει σημαντική αγροτοκτηνοτροφική και τουριστική δραστηριότητα και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώσουν άμεσα τις υποθέσεις τους καθώς θα πρέπει να μεταβούν στη πλησιέστερη αστική περιοχή, ενώ και οι επισκέπτες της περιοχής δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα είναι συνυφασμένη με την στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής των περιοχών αυτών με κάθε πρόσφορο μέσο. Το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις της περιοχής, δεν συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θεωρώντας τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του υπο-καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεάπολη Λασιθίου, ζωτικής σημασίας για την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ζητάμε από την διοίκηση της τράπεζας την αναθεώρηση αυτής της απόφασης".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ