Σύμφωνο Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Σύμφωνο Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Το σύμφωνο συνεργασία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Είναι σημαντικό να έχουμε στο πλευρό μας το Χαμόγελο του Παιδιού στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία και φροντίδα παιδιών που έχουν ανάγκη». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού που έγινε διαδικτυακά ταυτόχρονα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο, παρουσία και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Νίκη Ζερβού. Ο κ Μεν. Μποκέας πρόσθεσε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι ανάγκες στήριξης ευάλωτων πολιτών έχουν αυξηθεί».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επικύρωση της συνεργασίας και δήλωσε:  «Το Σύμφωνο που υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο   Μαλεβιζίου   επιβεβαιώνει   την   κοινή   μας   διάθεση   να   ενώσουμε   τις δυνάμεις μας με σκοπό την  προώθηση  της ευημερίας των παιδιών και όλων των   ευάλωτων   μελών   της   κοινωνίας   μας   σε   αυτή   την   ιδιαίτερα   κρίσιμη περίοδο.».
Με βάση το σύμφωνο συνεργασίας που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει υπό την καθοδήγηση του δήμου, συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ενδοσχολικής βίας, τεχνολογίας, παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Παράλληλα θα γίνουν κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κρίση, καθώς και ενέργειες για την προαγωγή της Υγείας.

Επιπλέον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις σε στελέχη υπηρεσιών του δήμου Μαλεβιζίου με σκοπό την ένταξη του ανθρωπίνου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ