Επιμένουν τα προγνωστικά για την κακοκαιρία Μήδεια - Χιόνια και σε χαμηλότερα σημεία

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως από το απόγευμα και μετά το χιόνι θα πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Τα προγνωστικά μοντέλα για την κακοκαιρία Μήδεια επιμένουν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για χιόνια και σε χαμηλότερα σημεία, όπως τα αστικά κέντρα, τείνουν να επιβεβαιωθούν, όσο φυσικά η ψυχρή αέρια μάζα κυριεύει την ατμόσφαιρα.

Μέχρι στιγμής στην Κρήτη, σε Χανιά και Ρέθυμνο έριξε χιονοχάλαζο, το οποίο στρώθηκε λίγο και γρήγορα έλιωσε. Ένα απέραντο λευκό τοπίο ξανοίγεται στα μάτια των κατοίκων περιοχών που ξεκινούν απ' τα 400 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ευνοώντας την λευκή επέλαση της Μήδειας κι εντός των πόλεων.

Οι μετεωρολόγοι, όπως ο κ. Μανώλης Λέκκας που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εκτιμούν πως από το απόγευμα και μετά το χιόνι θα πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα. "Θα είναι ευχάριστη εικόνα- νότα" σχολίασε ο ίδιος. Όπως υποστήριξε, η ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να δώσει χιονοπτώσεις, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό όπως το 2017 ή το 2004.

Τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ενισχύουν όσα έγιναν στην Αττική. Από αύριο κι απ' τα δυτικά θα ξεκινήσει η υποχώρηση του φαινομένου. Η "Μήδεια" θα βρει ... καταφύγιο στα ορεινά, μέχρι να μας εγκαταλείψει οριστικά...

 

φωτογραφία EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ