Η "Μήδεια" έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές της Κρήτης - Που καταγράφονται προβλήματα

Όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή - Χιονίζει από το πρωί στην Αγία Βαρβάρα - Ατύχημα στην Ηρακλείου-Μοιρών με νταλίκες - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει - Που χρειάζονται αλυσίδες

Με χιόνια αλλά και προβλήματα συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδεια από την Κρήτη.

Ειδικά στο Νομό Ηρακλείου, λίγο μετά τις 08.00 το πρωί είχαμε ατύχημα στο δρόμο Ηράκλειο - Μοίρες, όταν "δίπλωσαν" νταλίκες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, του Δήμου Γόρτυνας.

Την ίδια ώρα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Κρήτη και που χρειάζονται αλυσίδες.

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από την είσοδο του νέου δικτύου Μεσαρά – Ηράκλειο και ως το ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από το πρωί η χιονόπτωση είναι ισχυρή. Το χιόνι φτάνει τα δέκα χιλιοστά. Τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους, με την δουλειά τους πάντως να δυσχεραίνει το κρύο το οποίο... παγώνει τις νιφάδες που πέφτουν. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει και μηχάνημα της Περιφέρειας.

Για όσους κινούνται από και προς τη Μεσαρά, από το ύψος της Αυγενικής και πάνω χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αστυνομικοί ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Μόνο τα 4Χ4 μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες, ενώ απαραίτητη θεωρείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία πάντως έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα Πρεβελιανά, τον Άγιο Θωμά και την Μεγάλη Βρύση, όπου έχουμε αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση, διότι εκτός των άλλων κινδυνεύουν να καταστραφούν ο ηλεκτρικές οικοσυσκευές.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις καταγράφονται σε περιοχές της Βιάννου ενώ στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι δρόμοι δεν έχουν κλείσει αφού τα γκρέιντερ έχουν πάρει "φωτιά" και καθαρίζουν αδιάκοπα το χιόνι που πέφτει.

Χιονοπτώσεις είχαμε και στις Ασίτες όπου αυτή την ώρα κατευθύνεται μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου για την διάνοιξη του δρόμου.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα και στα Χανιά από τη Μήδεια και τις χιονοπτώσεις που έφερε. Μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων.

 

Όπως έχουμε γράψει ήδη, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων ενώ δεν αποκλείεται χιόνια να πέσουν και σε περιοχές και με χαμηλότερο υψόμετρο.

Όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή ενώ συνεχείς είναι οι εκκλήσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

Προβλήματα στο Οροπέδιο από τη "Μήδεια"

Προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ και δύο εκχιονιστικά μηχανήματα "βγήκαν" εκτός όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης.

Στα λευκά "ντύθηκαν" τ΄Ανώγεια

Λευκό τοπίο και στα Ανώγεια, την ώρα που η κακοκαιρία "Μήδεια" δείχνει το άγριο πρόσωπο της και σε επίπεδο Κρήτης με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους έντονες.

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν σήμερα και αύριο κλειστά στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σημειώνεται πως και στην Ιεράπετρα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Για τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικές αρτηρίες του Ρεθύμνου και του Λασιθίου ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τους πολίτες.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπάρχει "διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην δημοτική οδό Σπηλίου - Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στην Δημοτική οδό Αρκαδίου - Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στις οδούς που οδηγούν προς αυτόν.

 

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές - απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας".

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

 

Κεντρική φωτογραφία Παύλος Μπαριτάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ