Επίσημη ανακοίνωση για το αλλιώτικο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

Επίσημη ανακοίνωση για το αλλιώτικο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

Ματαιώνεται, όπως έγραψε το Cretalive, λόγω κορωνοιού η ετήσια εμποροπανήγυρη στη Βόνη Με τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού το θρησκευτικό προσκύνημα των πιστών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του την Τετάρτη 8 Ιουλίου, αποφάσισε με την υπ. αρ. 62/2020 απόφαση του – και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού και αξιολογώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν φέτος ως προς τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών - τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κατά την περίοδο της εορτής της Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Βόνης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παράλληλα με το θρησκευτικό πανηγύρι (Δείτε ΕΔΩ). 

Ως εκ τούτου, φέτος δεν θα χορηγηθούν από το Δήμο εγκρίσεις σε μικροπωλητές και εμπόρους για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προκειμένου – με τον τρόπο αυτό - να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων. 

Τέλος, σημειώνεται ότι το θρησκευτικό πανηγύρι της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη θα διεξαχθεί κανονικά και σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και την Αστυνομία θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την οργανωμένη προσέλευση και αποχώρηση των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης «το Δ.Σ. του Δήμου μας έλαβε μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη μη υλοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης στην κοινότητα Βόνης με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, προτάσσοντας την προστασία της υγείας του πληθυσμού και αναγνωρίζοντας ότι αυτή μας η απόφαση θα έχει μια οικονομική συνέπεια τόσο για τον ίδιο το Δήμο όσο και για τους πωλητές που θα συμμετείχαν σε αυτή. Ωστόσο, ο Δήμος οφείλει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα και να βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω απ’ όλα, μη επηρεάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ