Επίσκεψη Πιερρακάκη στην Κρήτη: Η Διεύθυνση Μεταφορών και η "τεράστια ευκαιρία"

Newsroom
Newsroom

Στο Ηράκλειο συνεχίζει τις επαφές και τις επισκέψεις ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο Ηράκλειο βρίσκεται μετά την επίσκεψη σε Χανιά και Ρέθυμνο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

   Πρώτος σταθμός του υπουργού στο Ηράκλειο ήταν στη Διεύθυνση Μεταφορών, όπου μετέβη μαζί με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο και τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη και Μαξίμο Σενετάκη.

   Από αυτή την υπηρεσία, επισήμανε ο υπουργός, ξεκίνησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα με επίκεντρο να μπορεί κανείς για την άδεια οδήγησης να κάνει την ανανέωση μέσω του gov.gr.

«Είδαμε ότι η Κρήτη ήταν πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσει πιλοτικά και οι υπόλοιπες περιφέρειες να υιοθετήσουν αυτό το οποίο συνέβαινε εδώ. Οπότε σήμερα με τη Διεύθυνση Μεταφορών θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε- και είμαστε απολύτως ανοιχτοί να σχεδιάσουμε πολλά προγράμματα μαζί» προσέθεσε ο κ. Πιερρακάκης σημειώνοντας ότι «ο κόσμος, συνολικά σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, στους δήμους, στις περιφέρειες και στο κεντρικό κράτος, θέλει οι υπηρεσίες να σχεδιαστούν να γίνουν καλύτερες, να γίνουν απλούστερες. Αυτό είναι που νοιάζει τους πολίτες περισσότερο. Η τεχνολογία συμβάλλει, εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλουμε ολοένα και περισσότερο».

Πιερρακάκης Ηράκλειο

   Αναφερόμενος στα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, ο υπουργός είπε ότι όλα όσα συνέβησαν θα συνέβαιναν -με κάποιες εξαιρέσεις- έτσι κι αλλιώς, «αν σκεφτεί κανείς τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την προεκλογική περίοδο». Όπως επισήμανε μάλιστα, το gov.gr και άλλες υπηρεσίες ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις του 2019.

   «Κάποια πράγματα αφορούσαν μόνο στην πανδημία. Το 13033 δεν το είχαμε σχεδιάσει, ούτε είχε σχεδιάσει κανείς ότι θα πάμε σε πλήρη τηλεκπαίδευση μέσα σε λίγες ημέρες. Εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή έχουμε μία τεράστια ευκαιρία ως χώρα. Αποδείξαμε ότι έχουμε πολύ σοβαρούς ανθρώπους, πολύ καλούς ανθρώπους- στην Κρήτη συνάντησα και στο Πολυτεχνείο χθες, και σήμερα στο ΙΤΕ, αλλά και το πανεπιστήμιο. Βλέπει κανείς τον πνευματικό πλούτο τον πολύ μεγάλο. Το είπα χθες και θα το πω ξανά, ότι είμαστε στο νότο αλλά είμαστε στο κέντρο. Άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό όχι μόνο εθνικά αλλά διεθνώς και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

   Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παράλληλα αναφέρθηκε στην δυνατότητα ψηφιακής μεταβίβασης αυτοκινήτων, που προχωράει μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Ιούλιο προχωρούν οι διαδικασίες για την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης που πλέον μέσα από μια εφαρμογή, θα βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο και θα αποτελεί παρελθόν η ανάγκη να βρίσκονται μέσα στα πορτοφόλια.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Ικανοποίηση για όσα έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση

Καλοσωρίζοντας τους υπουργούς και τους βουλευτές στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε σ’ ένα χώρο όπου σε μια κοινή προσπάθεια, έχουμε προχωρήσει, κάνοντας σημαντικά βήματα στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθεια που είχαμε από τους υπουργούς γιατί δίνουμε ένα καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να εξυπηρετείτε ο πολίτης. Με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ψηφιοποίηση του κράτους μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να νιώθουμε ως Έλληνες», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην διάρκεια της επίσκεψης τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου Θεόδωρος Λιβάνιος, οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και στελέχη της Περιφέρειας, ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης και αφορούν το νέο μοντέλο λειτουργίας, την ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου καθώς και την απλούστευση διαδικασιών.  

   Στη συνέχεια, ο κ. Πιερρακάκης πήγε στο Δημαρχείο Ηρακλείου όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ενώ είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρουσίαση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου.

«Η Κρήτη στην ψηφιακή εποχή»

Εκτός όμως από την επίσκεψη στην Διεύθυνση Μεταφορών, η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «η Κρήτη στην Ψηφιακή Εποχή», την οποία συντόνισε ο Περιφερειάρχης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου οι σχεδιασμοί που υπάρχουν για την στήριξη των Πανεπιστημίων και της Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο και της λειτουργίας του μεγαλύτερoυ DataCenter στην Ελλάδα με την επωνυμία «Κνωσός 2» που γίνεται σε συνεργασία του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του θεσμού και ενσωματώθηκε στο Στρατηγικό μας Σχεδιασμό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην έναρξη της εκδήλωσης, επισημαίνοντας πως «το άλμα στην ψηφιακή εποχή, έχει επίκεντρο τον πολίτη. Ο δικός μας σχεδιασμός για την Κρήτη του 2030 ενσωματώνει τις δύο μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας: την ψηφιακή επανάσταση και την πράσινη οικονομία». 

Κυριάκος Πιερρακάκης

Τόσο ο Υπουργός που παρουσίασε το Data Centerόσο και ο Υφυπουργός που αναφέρθηκε αναλυτικά στις «έξυπνες πόλεις» έδωσαν το στίγμα του μεγάλου μετασχηματισμού και της ανάπτυξης που συνεπάγεται η αναβάθμιση της ψηφιακής διακυβέρνησης σε Αυτοδιοικητικούς, τοπικούς, εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων. Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Μ. Σενετάκης και Γ. Κεφαλογιάννης, Δήμαρχοι της Ανατολικής Κρήτης καθώς και Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Ο κ. Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στους χώρους που λειτουργεί το Data Center Knossos 1 και που θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο δημόσιο κέντρο δεδομένων της χώρας, το Knossos 2.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης «το Knossos 2 θα είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το Knossos 1 και θα έχει πράσινη ενέργεια. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη υπογράψει από κοινού με το υπουργείο και το πανεπιστήμιο, ένα μνημόνιο συνεργασίας για το πως το μεγάλο αυτό έργο θα πραγματοποιηθεί εδώ. Νομίζω ότι έχει μία πάρα πολύ ισχυρή και συμβολική όσο και πραγματική αξία στο πεδίο, γιατί σε τελική ανάλυση τέτοιες υποδομές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ώστε να απελευθερωθεί το σημαντικό δυναμικό της χώρας μας» είπε ο κ. Πιερρακάκης που πρόσθεσε ότι «επιλέξαμε την Κρήτη και το Ηράκλειο, επιλέγουμε να απελευθερώσουμε το δυναμικό της πατρίδας μας».

Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης έκανε λόγο για τον μεγαλύτερο πράσινο ψηφιακό κόμβο της χώρας, που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο «δίνει παρών στο μέλλον, το οποίο είναι η ψηφιακή εποχή που περνάμε σιγά-σιγά» προσθέτοντας ότι «από τη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Περιφέρεια Κρήτης, φιλοδοξούμε να παίξουμε το δικό μας ρόλο προς όφελος της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».

Στη συνέχεια το πρόγραμμα του Υπουργού περιλάμβανε επισκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας όπου παρουσία και του υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστου Δήμα υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και της Motor Oil. 

Πιερρακάκης Ηράκλειο


Η Ελλάδα θα αλλάξει πάρα πολύ γρήγορα και θα συνεχίσει να αλλάζει
 

Η Ελλάδα θα αλλάξει πάρα πολύ γρήγορα και με όλα όσα συντελούνται από το υπουργείο, θα συνεχίσει να αλλάζει, τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από το Ρέθυμνο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι «έξυπνες» πόλεις, η ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων με στόχο την ποιοτικότερη καθημερινότητα των πολιτών, «επικοινωνήθηκε» κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο που επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Ρέθυμνο.

Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι όπως ανέφερε «η Ελλάδα να αλλάξει πάρα πολύ γρήγορα και με όλα όσα συντελούνται από το υπουργείο, θα συνεχίσει να αλλάζει». Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, οι δήμαρχοι του νόμου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του οικονομικού, επιχειρηματικού και ξενοδοχειακού κόσμου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέπτυξε το πρόγραμμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τον οποίο χθες αναρτήθηκε η πρόσκληση και αφορά 315 δήμους της χώρας οι οποίοι μέσω του ΕΣΠΑ θα μπορέσουν να αναπτύξουν ψηφιακές δράσεις για πολίτες, επαγγελματίες, τουρίστες και υπηρεσίες.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Με την ευκαιρία ο υπουργός τόνισε πως το power pass θα λειτουργήσει από απόψε το βράδυ μιας και «αυτές οι πλατφόρμες απαιτούν πολύ μεγάλη τεχνική προετοιμασία και προτιμούμε να είναι απολύτως λειτουργικές παρά να είναι πρόωρα τα βήματα και να υπάρχουν διάφορες αρρυθμίες, για τη διόρθωση των οποίων θα χρειαστεί χρόνος. Μέχρι το βράδυ θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα».

Οι δήμαρχοι του νομού ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων μέσω του οποίου, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, «χρηματοδοτούμε όλους τους δήμους της χώρας για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με συνολικά 320 εκατομμύρια ευρώ. Η Ρώμη δεν φτιάχτηκε σε μία μέρα, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι η βελόνα κινείται και μάλιστα με πολύ μεγάλη ταχύτητα και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, ο κόσμος αγκαλιάζει και βλέπει μία μεγάλη αλλαγή να συντελείται από το κράτος».

Όπως είπε 1.400 υπηρεσίες προσφέρονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών οι οποίες είναι «μεγάλης πολυπλοκότητας όπως αυτή του power pass που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην ήταν εφικτό να δημιουργηθεί και να γίνει πραγματικότητα. Εμείς καταφέραμε και την δημιουργήσαμε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η Ελλάδα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα και θα συνεχίσει να αλλάζει».

Η τρίτη ηλικία

Τόνισε μάλιστα ότι στο ενδιαφέρον κυβέρνησης και υπουργείου βρίσκονται τα άτομα της τρίτης ηλικίας και η ψηφιακή τους εξυπηρέτηση: «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας μεγαλύτερων ηλικιών αγκαλιάζουν πάρα πολύ αυτές τις αλλαγές, ακριβώς επειδή οι ίδιοι έχουν συνηθίσει, το κράτος πάρα πολλά χρόνια τώρα, να μην τους υπηρετεί με τον τρόπο που θα ήθελαν. Κανείς δεν θέλει να περιμένει σε μία ουρά και να στέκεται.

Σίγουρα κάποιοι συνάνθρωποι μας μεγάλης ηλικίας είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με όλη αυτή την τεχνολογία. Βλέπουμε όμως στο taxis όταν έγιναν για παράδειγμα, ψηφιακές οι φορολογικές δηλώσεις, ότι έβαλαν για την ηλικία αυτή πλάτη οι λογιστές. Υπάρχουν όμως στις ελληνικές οικογένειες και οι νεότεροι που βοηθούν τα πιο ηλικιωμένα μέλη και από κει και πέρα εμείς ως υπουργείο σχεδιάζουμε μία σειρά προγραμμάτων όπως ο ψηφιακός συμπαραστάτης, που σύντομα θα είναι έτοιμος μέσω των ΚΕΠ όπου θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή».

Επισήμανε δε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό «το κράτος να μπορέσει να ξεκινήσει να λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη και όχι τον εαυτό του, όπως αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες».

Τι είπε για τους δήμους της Κρήτης

Σχετικά με το πως έχουν ανταποκριθεί οι δήμοι στην Κρήτη ο υπουργός είπε: «Υπάρχουν δήμοι που έχουνε βγει πάρα πολύ μπροστά και άλλοι δήμοι που είναι συγκριτικά πιο πίσω σε σχέση με αυτά τα προγράμματα της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Επικοινωνήσαμε με τους φορείς και τους δημάρχους το πρόγραμμα και όλα όσα αφορούν τη δική τους στρατηγική και το πρόγραμμά τους διότι, ως υπουργείο αυτό το οποίο εμείς ζητούμε, είναι να δώσουμε αυτά τα 320 εκατομμύρια στους δημάρχους για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τη δική τους στρατηγική.

Δεν πρέπει να έρθει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να έρθει το υπουργείο και να πούμε στους δήμους ποιο θα είναι το πρόγραμμά τους και η στρατηγική τους. Εμείς θα σταθούμε επικουρικά, θα τους βοηθήσουμε. Αυτό κάνουμε και αυτός είναι ο λόγος που, μέσω αυτού του εργαλείου -μαζί με τα άλλα εργαλεία που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα του «Αντώνης Τρίτσης» ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα- βλέπουμε να τρέχει ο κάθε δήμος και να χτίζει μία στρατηγική για το πώς θα εξυπηρετήσει τους πολίτες του καλύτερα. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι πάρα πολύ σύντομα ακόμη και εκείνοι που είναι πιο πίσω θα προχωρήσουν μπροστά.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων είναι ο στόχος μας διότι αυτή είναι η δουλειά του κράτους: να υπηρετεί καλύτερα και απλούστερα τους πολίτες και για αυτό υπάρχουν και τα εργαλεία που είτε αφορούν το περιβάλλον είτε αφορούν τους πολίτες ή αφορούν τις υπηρεσίες, το δήμο ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της καθημερινότητας. Όλα αυτά καταλήγουν σε αυτόν. Εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις καλύτερα. Αυτό το οποίο υπάρχει είναι ένα πολύ συγκεκριμένο κονδύλι με βάση τον πληθυσμό του κάθε Δήμου. Εμείς ορίσαμε πολύ συγκεκριμένα εργαλεία έτσι ώστε κάθε Δήμος να γνωρίζει ποιος είναι ο προϋπολογισμός του, έχουμε ορίσει ένα μενού επιλογών και έχουμε δώσει τα κλειδιά στους δήμους και στο δήμαρχο για να κάνει τις επιλογές του και τη στρατηγική του».

Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, είναι το πιο σωστό: «Θα είμαστε μαζί με το δήμαρχο, δεν θα είμαστε απέναντι, αλλά πρέπει οι δήμαρχοι, μιας και αυτούς εκλεγεί ο κόσμος και είναι στην πρώτη γραμμή, εκείνοι να κάνουν τη στρατηγική για τον κάθε δήμο. Αυτό είναι το δημοκρατικά σωστό, αυτό είναι το τεχνοκρατικά αρτιότερο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Λιβάνιο, «υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Έως τις 31 Οκτωβρίου μπορούν να καταθέσουν οι δήμοι τις προτάσεις τους και το σημαντικό είναι ότι κάθε δήμος και οι πέντε δήμοι του νομού Ρεθύμνου, έχουν συγκεκριμένο ποσό ο καθένας ώστε να το διαχειριστούν. Το γνωρίζουν εκ των προτέρων οι δήμαρχοι, δεν υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία και ο κάθε δήμος μπορεί να επιλέξει από μία δεξαμενή 40 δράσεων ψηφιακών, ανάλογα με τις ανάγκες του, ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας που βρίσκεται ο κάθε δήμος, προκειμένου να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ψηφιακή αναβάθμιση μεταρρύθμιση και ενίσχυση πολιτών και υπηρεσιών».

Κάθε δήμος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μπορεί κάποιοι δήμοι να είναι μικρότεροι πληθυσμιακά σε σχέση με άλλους δήμους αλλά όπως τόνισε ο υφυπουργός «σε κάθε περίπτωση μπορούν μέσα από την δεξαμενή να επιλέξουν τις δράσεις εκείνες, να τις αναπτύξουν και να προβάλουν και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους. Για παράδειγμα τον τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τη γεωργική παραγωγή, την ελαιοπαραγωγή, διάφορα πράγματα που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων, από έξυπνες διαβάσεις, για παράδειγμα, πεζών, δράσεις ψηφιακές σε περιοχές τουριστικές.

Μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια, για παράδειγμα, των διερχομένων, την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των τουριστών, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επιλεχθούν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής στους δήμους. Κάθε δήμος μπορεί στο εξής να έχει τα δικά του εργαλεία και αυτό είναι σημαντικό».

Για υπουργείο και πολιτική ηγεσία που έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στους στόχους της έκανε λόγο ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων, υπηρεσιών των δήμων, φορέων: «Με στόχο το όφελος των πολιτών, η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια φαίνεται καθημερινά και είναι σημαντικό ότι σήμερα από την Κρήτη προχωράμε ως κυβέρνηση και ως υπουργείο στο πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις έξυπνες πόλεις κάτι που ζητούσε η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε.



Δείτε επίσης

Μια σύμπραξη με κορυφαίους εταίρους για την έρευνα και την τεχνολογία

Το ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη - Τί λέει στο Cretalive ο Κ. Πιερρακάκης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Πιερρακάκη - Λαμπρινού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ