Επιστρέφει σε "ενδιάμεση" θέση η λαϊκή της Αλικαρνασσού

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Επιστρέφει σε "ενδιάμεση" θέση η λαϊκή της Αλικαρνασσού

Σε νέα τοποθεσία θα στήνονται από αύριο οι πάγκοι των παραγωγών και των εμπόρων

Του Αντώνη Παντινάκη

Στο “τρίγωνο” των οδών Αναπαύσεως, Αναγεννήσεως και (τμήματος της) Αρχιμήδους μεταφέρεται η λαϊκή της Τρίτης, που διεξάγεται στην Νέα Αλικαρνασσό.

Η πρεμιέρα θα γίνει αύριο το πρωί. Για να προσδιορίσουμε καλύτερα την τοποθεσία, είναι οι δρόμοι πλησίον του Γυμνασίου και του νεκροταφείο.

Η μετακίνηση της λαϊκής σε μία “ενδιάμεση θέση”, πριν δοθεί η οριστική λύση μπροστά από τις φυλακές, στο δημοτικό οικόπεδο, έφερε τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. Και αυτό, διότι το τμήμα της Αρχιμήδους προστέθηκε την τελευταία στιγμή, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη από τον γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργο Σισαμάκη.

Ουσιαστικά, και με την άρση των περιορισμών για τους εμπόρους, οι οποίοι μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στους πάγκους τους, έγινε χρήση του νόμου των παράλληλων λαϊκών αγορών: Εν μία νυκτί, στην κυριολεξία, καθώς δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου, όπως διατείνονται από την δημοτική αρχή.

Από την Λότζια έχουν ως βασικό επιχείρημα την κατεπείγουσα κατάσταση που διαμορφώθηκε από την περασμένη Παρασκευή κι έκτοτε, όταν και ανακοινώθηκε το σημερινό ξεκλείδωμα των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η οδός Αρχιμήδους μπήκε εμβόλιμα ως “προσωρινή λύση” και “θα είναι όσο ισχύουν τα μέτρα για τον covid”, διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, με τον ίδιο να υπενθυμίζει πως στις λαϊκές ισχύουν και πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις των πέντε μέτρων ανάμεσα στους εμπόρους και τους παραγωγούς.

Ο κ. Σισαμάκης δικαιολόγησε τις όποιες αντιδράσεις δημιουργήθηκαν. Αντιγύρισε όμως πως η δημοτική αρχή υποχρεούται από την Πολιτεία και βάσει ΦΕΚ να βρει παράλληλη λαϊκή αγορά, τονίζοντας πως “βούληση της δημοτικής αρχής” ήταν “να βρεθεί χώρος” και άμεση λύση για τους ανθρώπους αυτούς (τους εμπόρους), “που είναι οκτώ μήνες χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ