Μετακομίζει σε "ενδιάμεση" θέση η λαϊκή της Αλικαρνασσού

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Μετακομίζει σε "ενδιάμεση" θέση η λαϊκή της Αλικαρνασσού

Από την δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε - όσο το δυνατόν συντομότερα - οι πάγκοι των πωλητών να αλλάξουν γειτονιά.

Του Αντώνη Παντινάκη

Ζήτημα μιας ή το αργότερο δύο εβδομάδων είναι η ενδιάμεση μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, έπειτα κι από την έγκριση της Αποκεντρωμένης για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Livetalks, από την δημοτική αρχή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε - όσο το δυνατόν συντομότερα - οι πάγκοι των πωλητών να αλλάξουν γειτονιά: κι απ' την οδό Αρτεμισίας, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα κάθε Τρίτη, να μετακομίσουν στις οδούς Αναγεννήσεως και Αναπαύσεως.

Όπως ανέφερε στο Cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης, η διαδικασία θα προχωρήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου είτε στις 12, είτε στις 19 Ιανουαρίου. 
Βεβαίως, η υπόθεση δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή που οι έμποροι και οι παραγωγοί θεωρούν ότι στη νέα θέση μπορεί να μην χωρούν όλοι για να εξυπηρετηθούν. 

"Σε κάθε περίπτωση κι αφού όλα είναι έτοιμα, ο Δήμος θα προσπαθήσει το αργότερο έως τις 19 Ιανουαρίου να έχουν τελειώσει όλα" αρκέστηκε να πει ο κ. Σισαμάκης.

Απ' την Λότζια "τρέχουν" δύο παράλληλα πλάνα: εφόσον φυσικά αρθεί το lockdown για τους εμπόρους.
Ειδικότερα, απ' τον Δήμο Ηρακλείου εξετάζεται "το ενδεχόμενο - κάνοντας χρήση του νόμου- των παράλληλων λαϊκών αγορών - να δοθεί ένας ακόμη δρόμος, για να εξυπηρετηθούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι έμποροι και οι παραγωγοί" σημείωσε ο κ. Σισαμάκης.

Το διάστημα που θα παραμείνει η λαϊκή στη νέα της τοποθεσία "θα είναι ωσότου ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ακινήτου μπροστά από τις φυλακές, όπου και θα μετακινηθεί οριστικά η λαϊκή της Τρίτης, δίνοντας οριστική λύση στα ανατολικά προάστια του Ηρακλείου" υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. 

Επ' αυτού, γνωρίζουμε ότι ο διαγωνισμός "προχωρά κανονικά", έπειτα κι απ' το "εντέλλεσθε" του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ