Επιστροφή στα θρανία μετά την "Ελπίδα" - Πώς θα λειτουργήσει το δημόσιο

Επιστροφή στα θρανία μετά την "Ελπίδα" - Πώς θα λειτουργήσει το δημόσιο

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά, πως θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη

Επιστροφή στην κανονικότητα σήμερα Παρασκευή για εκατοντάδες μαθητές της Κρήτης, καθώς πολλές σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν. Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία "Ελπίς" κράτησε μικρούς και μεγάλους μαθητές εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας για τέσσερις ημέρες και κάποιους θα τους κρατήσει ακόμα περισσότερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η σύσταση του Υπουργείου Παιδείας είναι να γίνεται τηλεκπαίδευση ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που - εκτός όλων των άλλων - είναι αντικειμενικές οι δυσκολίες και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. 

Στο Δήμο Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ωστόσο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Δήμοι που ανακοίνωσαν παράταση της αναστολής λειτουργίας, όπως οι Δήμοι Χερσονήσου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών - Αστερουσίων ενώ σε κάποιους, όπως στο Δ. Φαιστού και το δήμο Χανίων τα σχολεία θα ανοίξουν με μόνο κάποια να περιμένουν κλειστά. 

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, στα Ανώγεια, στο Δήμο Μυλοποτάμου και άλλος ορεινούς δήμους όπου το χιόνι είναι πολύ και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά. 

Με τηλεργασία το Δημόσιο 

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα και για σήμερα Παρασκευή. 

ψγφ

Εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας για όσους υπαλλήλους είναι δυσχερής η μετακίνησή τους προς τον τόπο εργασίας τους και εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.

Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της Υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας,  ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια 

Η αναστολής εργασιών όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Περιφέρειας Κρήτης ισχύει και για σήμερα λόγων των εντόνων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου: 

1) Αποσύρονται και δεν θα εκδικασθούν οι υποθέσεις του Α’ και του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και οι υποθέσεις του Μονομελούς
Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου της αυριανής δικασίμου (27-1-2022)
2) Αποσύρονται και δεν θα εκδικασθούν οι υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου της δικασίμου της 28-1-2022 (Παρασκευή).
3) Δεν θα εκφωνηθούν οι πολιτικές (αστικές) υποθέσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου (ασφαλιστικών μέτρων) που έχουν προσδιορισθεί για
την δικάσιμο της 28-1-2022 (Παρασκευή).
4) Δεν θα εκφωνηθούν οι πολιτικές (αστικές) υποθέσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που έχουν προσδιορισθεί για την δικάσιμο της 28-1-
2022 (Παρασκευή)".

 

 

Δείτε επίσης:

Γιατί αποφασίστηκε η άρση των μέτρων, παρά τους 100 νεκρούς ημερησίως

Ποια σχολεία ανοίγουν αύριο στην Κρήτη - Ποια παραμένουν κλειστά

Αναστολή εργασιών και αύριο σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες στην Κρήτη

Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου και αύριο
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Κεντρική φωτογραφία Eurokinissi 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ