Επιτέλους αξιοποιούνται τα Δυτικά Νεώρια!

Επιτέλους αξιοποιούνται τα Δυτικά Νεώρια!

Από ... χαλάσματα θα γίνουν κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού - Τι είπε στο Livetalks o Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης

Μετά από μία εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή αλληλογραφίας, ήρθε το "πλήρωμα" του χρόνου για τα Δυτικά Νεώρια του Ηρακλείου, προκειμένου από ... χαλάσματα να γίνουν Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού! 

Η αξιοποίηση του μνημείου αποτελεί, εδώ και χρόνια, όραμα του δήμου Ηρακλείου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και πλέον το υφυπουργείο Αθλητισμού είναι αποφασισμένο να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την αξιοποίηση του ενετικού μνημείου, προκειμένου να γίνει Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δείτε ΕΔΩ).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη, όχι μόνο για το θέμα των Δυτικών Νεωρίων αλλά και τον σχεδιασμό συνολικής αθλητικής ανάπτυξης του μετώπου από το Δήμο Μαλεβιζίου μέχρι και τον Καρτερό.

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Αυγενάκης στο Livetalks

 

1

2

Στόχος είναι στους τέσσερις "¨θόλους" των Νεωρίων να στεγαστούν αθλήματα όπως σκάκι και μπριτζ, τοξοβολία, πινγκ πονγκ και ξιφασκία αλλά και να δημιουργηθεί μία αίθουσα ενημέρωσης κοινού ή συνεδριάσεων. Παράλληλα πιθανότατα θα παρέχεται η δυνατότητα να χωροθετηθούν έδρες κάποιων αθλητικών σωματείων.

πίνακας

Το υφυπουργείο και ο δήμος Ηρακλείου αποφάσισαν από κοινού να αναλάβουν δράση, ώστε να μελετηθεί το θέμα της αναστήλωσης και αξιοποίησης των Δυτικών Νεωρίων, που σήμερα είναι χαλάσματα, συνιστώντας μία λυπηρή εικόνα για το Ηράκλειο. 

πίνακας

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ