Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας: Συνέχεια στις κινητοποιήσεις

Νέα συνέλευση της επιτροπής στις 20 Ιουλίου

Από τις 10 Μαϊου (που έγινε η πρώτη συγκέντρωση 80 ανήσυχων για το μέλλον αυτού του τόπου πολιτών στον χώρο του αιολικού σταθμού στην Επισκοπή και αναδιοργανώσαμε την Επιτροπή Πολιτών της Ιεράπετρας) μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζοντας πολλές αντιξοότητες, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την αποτροπή της επέλασης των βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή. 

-      Ενημερώσαμε και ενημερώνουμε Δημοτικές Παρατάξεις, Συμβούλια Τοπικών Κοινοτήτων, φορείς και συλλογικότητες του νομού Λασιθίου. Δημοσιοποιήσαμε το θέμα σε ΜΜΕ, με συνελεύσεις σε χωριά και Ιεράπετρα, με την εκδήλωση της 5ης Ιουνίου στο μουσείο Ιεράπετρας, με δράσεις ενημέρωσης στην λαϊκή αγορά Ιεράπετρας και Άγ. Νικολάου, κ.α. 

Έτσι πλέον 150 μέλη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Επιτροπής εναλλασσόμενα (προς το παρόν ο πυρήνας αποτελείται από 80 μέλη και το συντονιστικό με τις ομάδες δράσεων 15 μέλη). 400 υπογράφοντες πολίτες (με φυσική παρουσία), 1.500 οι διαδικτυακοί υποστηρικτές και 2.700 οι διαδικτυακές υπογραφές στηρίζουν την Επιτροπή.  Παράλληλα, με συμμετοχή εκπροσώπων μας στις συνεδριάσεις και ενημέρωσή τους, αυξάνονται τα ψηφίσματα κατά των βΑΠΕ από Τ.Σ και συλλογικότητες. Ήδη έχουν πάρει θέση τα Τ.Σ της Ανατολής, της Παχιάς Άμμου, η διευρυμένη σύσκεψη στις Μάλλες με συμμετοχή εκπροσώπων Τ.Σ από Μάλλες, Μεταξοχώρι, Χριστό και Σελάκανο, το Δ.Σ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας καθώς και τοποθετήσεις παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Καταθέσαμε αίτημα με υπογραφές πολιτών ώστε να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και να πάρει ξεκάθαρη θέση η Δημοτική Αρχή.

-      Προχωρήσαμε σε επίσημες καταγγελίες των αυθαιρεσιών από πλευράς εταιρίας και συνεπώς διακόπηκαν οι εργασίες για ένα μήνα και τώρα δρομολογούμε την προσφυγή των Πολιτών Ιεράπετρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την οριστική ακύρωση του αιολικού σταθμού στην Επισκοπή. Δώσαμε έτσι ώθηση να κινηθούν νομικά και οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που παράνομα καταπατήθηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί η εγκατάσταση. Επιπλέον, η υπόθεση προωθήθηκε στον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ, ο οποίος έκπληκτος διαπίστωσε την ανακολουθία της συγκεκριμένης εγκατάστασης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τις ΑΠΕ.

-      Συγκρουστήκαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αποκαλύψαμε το εύρος της αβλεψίας και των άνευ προηγουμένου παραλείψεων από πλευράς τους αναφορικά με τις εγκρίσεις αλλά και τις κυρώσεις που σκανδαλωδώς δεν επέβαλαν ως όφειλαν με βάση τις δικές τους αποφάσεις. Καθήκοντα που δεν εκτέλεσαν και για τα οποία θα επιδιώξουμε να λογοδοτήσουν.

Το κλίμα πλέον διαμορφώθηκε και τώρα προχωράμε δυναμικά σε δράσεις που θα κινητοποιήσουν όλη την Γεραπετρίτικη κοινωνία και μαζί όλο το Λασίθι. Γιατί τώρα οι Ιεραπετρίτες μάθαμε και "θαυμάζουμε" καθημερινά το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για εμάς και τα παιδιά μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε αυτό! Οι ανεμογεννήτριες της Επισκοπής μπορεί να στήνονται, αλλά δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας και όσο υπάρχουμε εμείς δεν θα την πάρουν και θα απαιτήσουμε επιπλέον την απομάκρυνσή τους μια για πάντα! Η μέχρι σήμερα προσπάθεια οδήγησε σε αυτή την αισιόδοξη για το μέλλον της Ιεράπετρας συνθήκη και τώρα μπαίνουμε στην κρισιμότερη φάση αυτού του αγώνα, που θα κρίνει την τύχη όλης της περιοχής!

Έχουμε λάβει σχετικές προτάσεις για κινητοποιήσεις και δράσεις από μέλη που πρέπει να συζητηθούν και περιμένουμε κι άλλες προκειμένου να διαμορφώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 7.30μμ θα συγκεντρωθούμε στο θεατράκι της παραλιακής πλατείας για να συζητήσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας.

Στείλτε μας έγκαιρα θέματα που επιθυμείτε να συζητήσουμε γιατι την Δευτέρα το πρωί θα κοινοποιηθεί και η θεματολογία της συνάντησης.   

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Και η νίκη μας θα είναι η πιο ηχηρή απάντηση στα καταστροφικά για τον τόπο μας και την Ελλάδα ολόκληρη ΒΑΠΕ σχέδιά τους,  αλλά θα είναι κυρίως η οριστική απάντηση στην χυδαιότητα με τη οποία αντιμετωπίζεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης. 

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ