Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Παλαιστίνη από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου

Newsroom
Newsroom

Στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου

"Η προχθεσινή εκδήλωση για την Παλαιστίνη στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, έλαβε μεγάλη αγωνιστική ανταπόκριση από τον κόσμο, με τη συμμετοχή και στήριξη μικρών και μεγάλων" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

"Δώσαμε σαφές μήνυμα καταδίκης της δολοφονικής παρέμβασης του κράτους του Ισραήλ που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, δεκάδες πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης, με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την εξασφάλιση του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων τους, «βάζοντας χέρι» στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στους υδρογονάνθρακες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, για το μοίρασμα των μεριδίων των αγορών. 

Εκδήλωση Παλαιστίνη Άγιος Νικόλαος

Για τα ίδια αυτά συμφέροντα η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ανοιχτά και έμπρακτα την εγκληματική δράση του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστίνιων, με τη στρατιωτική στήριξη του NATO και των ΗΠΑ και τις οικονομικές – πολιτικές συνεργασίες για την ενέργεια, με συνέπεια να βάζει το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πιθανό στόχο αντιποίνων. Ακολουθεί την ίδια πολιτική πολύπλευρης οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας που έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, και αυτές του ΠΑΣΟΚ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

εκδήλωση παλαιστίνη Άγιος Νικόλαος

Υιοθετεί ξεκάθαρα τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν και κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ περί «τρομοκρατίας» ενός λαού που έχει ρημάξει από την πολύχρονη βάρβαρη και αιματηρή κατοχή και του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» του κράτους – δυνάστη και κατακτητή του, που αρπάζει εδάφη και σκοτώνει το λαό επί δεκαετίες. Όσο, όμως, εξακολουθεί η κατοχή στη Παλαιστίνη, τόσο θα συνεχίζεται η αντίσταση του λαού που διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του να ζήσει σε μια ελεύθερη πατρίδα. 

εκδήλωση Παλαιστίνη Άγιος Νικόλαος

Οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση και πήραν το λόγο, μετέφεραν σε δύο φράσεις μέσα την κραυγή του λαού της Παλαιστίνης που ακούγεται χρόνια τώρα: «Θέλουμε νερό και φαΐ, θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν και να πηγαίνουν στο σχολείο… να σταματήσει πια να μας δολοφονεί το Ισραήλ, να μαστε ελεύθεροι. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.» 

εκδήλωση παλαιστίνη Άγιος Νικόλαος

Διαβάσαμε ακόμη, από κοινού με το κόσμο, κείμενα παιδιών από τη Γάζα καθώς και ποιήματα Παλαιστίνιων και Ελλήνων ποιητών. Τα παιδιά ζωγράφισαν στο χαρτί και στα χέρια τους τη σημαία της Παλαιστίνης. Τη κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής της Ομάδας Γυναικών, Ατσαλάκη Μαριάνθη.

εκδήλωση Παλαιστίνη Άγιος Νικόλαος

Ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι έκαναν ανοιχτά καλέσματα συμμετοχής και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, συλλογικούς φορείς, μουσικούς, φίλες, φίλους, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε και τη στήριξε με κάθε τρόπο, δείχνοντας την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και την αντίθεση του στην πολιτική στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες & στα παιδιά, στο λαό της Παλαιστίνης, ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν, τρέφουν και διαιωνίζουν αυτή τη βαρβαρότητα. 

Συνεχίζουμε, χωρίς καμία υποχώρηση, στο πλευρό τους τον δίκαιο αγώνα τους για μια ελεύθερη πατρίδα. 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ