Επιτυχής η συνάντηση Τοπικών Φορέων του έργου «Chameleon»

Newsroom
Newsroom

Στον Αποκόρωνα Χανίων

Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο ΜΑΙΧ η συνάντηση τοπικών φορέων του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου Chameleon – Horizon Europe που αφορά την «Ολιστική Προσέγγιση στις Αειφόρες, Ψηφιακές Ευρωπαϊκές Πρακτικές στους τομείς της Γεωργίας, Δασολογίας, Κτηνοτροφίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, βασιζόμενη σε Αναδιαμορφωμένους Ιπτάμενους Ενεργοποιητές και Συστήματα Παρυφής Τεχνητής Νοημοσύνης Κατά Παραγγελία».

Το έργο μελετά τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου συνεργαζόμενων συντελεστών, εξοπλισμένου με προηγμένες αισθητικές και γνωστικές ικανότητες ώστε να εκτελέσει ένα μεγάλο εύρος αποστολών και εφαρμογών. Μεταξύ άλλων, το έργο πραγματεύεται και τον εντοπισμό αρρώστων ζώων στην περιοχή του Αποκορώνου Χανίων, όπου drones θα εντοπίσουν τυχόν άρρωστα ζώα και θα ειδοποιήσουν για την έγκαιρη απομάκρυνσή τους από το υπόλοιπο κοπάδι, με σκοπό την αναχαίτιση της μετάδοσης της ασθένειας και στα υπόλοιπα ζώα και τη μείωση του ρίσκου θανάτωσης ενός κοπαδιού.

Την Κρήτη εκπροσώπησε και η Ερευνητική Εταιρεία «Adrestia», η οποία επίσης συμμετέχει στο έργο και στην αρχιτεκτονική αυτού.  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ