Έπλεε ακυβέρνητο λόγω βλάβης - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Έπλεε ακυβέρνητο λόγω βλάβης - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε το μεσημέρι της Πέμπτης σκάφος με σημαία ΗΠΑ, που έπλεε νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το σκάφος εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια ενώ και οι οκτώ επιβαίνοντες σε αυτό είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό: 

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σητείας και Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ “BARDUNA” σημαίας Η.Π.Α., λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίου, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π.11939. Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ πλοίο στο αλιευτικό καταφύγιο Αθερινόλακκου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BARDUNA”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ