Εποικοδομητική συνάντηση για την προστασία των ζώων

Με επιτυχία η συνάντηση Γ. Χατζημαρκάκη - Σ. Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κρητικής καταγωγής πρόεδρος του ÖDP Saar και πρώην Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για θέματα φιλοζωικής πολιτικής.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, μετείχε και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner, αλλά και ο πρώην Ευρωβουλευτές ο Stefan Eck.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας www.pfpo.gr η Μαρία Χουστουλάκη.

Οι ευρωβουλευτές ανέλυσαν την στόχευση τους για την ευζωία των ζώων σε όλη την Ευρώπη και τόνισαν ότι θέλουν την συνεργασία της περιφέρειας και των τοπικών αρχών για την περαιτέρω αναβάθμιση της στην Κρήτη.

Γ. Χατζημαρκάκης: Βρήκαμε μια πάρα πολύ καλή λύση

"Ήρθαμε για να συζητήσουμε θέματα φιλοζωικής πολιτικής.Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το τι γίνεται με τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα είναι ένα πρόβλημα ορατό και στους τουρίστες" τόνισε σε δηλώσεις του μετά την λήξη της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. "Συζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα τον ρόλο των εθελοντών, των Συλλογών που κι εδώ αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού κάνουν στειρώσεις, εθελοντικά και τζάμπα. Υπάρχει και το ζήτημα για τον ποιο ρόλο θα παίξουν οι κτηνίατροι" συμπλήρωσε ενώ τόνισε παράλληλα "Βρήκαμε μια πάρα πολύ καλή λύση, όπου η Περιφέρεια μαζί με τον ευρωβουλευτή μας και το Υπουργείο στην Αθήνα μπορεί να φέρει ευρωπαϊκούς πόρους για να πληρωθούν οι Έλληνες κτηνίατροι, για να γίνουν στειρώσεις και σε σκυλάκια που είναι σε σπίτια. Είχαμε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι γνωστό ότι είναι από τους Περιφερειάρχες που θέλουν λύσεις και όχι συζητήσεις, και πάρα πολύ γρήγορα θα βρούμε και σε αυτό το θέμα μια λύση, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα".

"Ενθουσιάζομαι με τον τρόπο με τον οποίο ο Περιφερειάρχης και το ελληνικό κράτος θέλουν να συμβάλλουν και να φέρουν τα ευρωπαϊκά χρήματα"

Από την πλευρά του ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Klaus Buchner τόνισε σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: "Ενθουσιάζομαι πάρα πολύ που βλέπω άμεσες λύσεις και την βούληση των πολιτικών στους Δήμους κι ειδικά εδώ στην Περιφέρεια, να λυθεί ένα πρόβλημα, ένα ζήτημα το οποίο υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Στην Ασία για παράδειγμα έχουμε πάρα πολλά αδέσποτα και η Κρήτη θα μπορούσε να γίνει πρότυπο! Υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος που έχει δοκιμαστεί σε άλλα μέρη του κόσμου με μεγάλη επιτυχία. Τα σκυλάκια και τα γατάκια τα πιάνουν, γίνεται η στείρωση και μετά από δύο μέρες - το πολύ- γυρίζουν πάλι, είναι ελεύθερα αλλά δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Το πρόβλημα λύνεται σε 4-5 χρόνια. Κι αυτός είναι ο στόχος μας, να βοηθήσουμε ως προς την επίλυση του. Υπάρχει κόστος, αλλά ενθουσιάζομαι με τον τρόπο με τον οποίο ο Περιφερειάρχης και το ελληνικό κράτος θέλουν να συμβάλλουν και να φέρουν τα ευρωπαϊκά χρήματα".

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με εθελοντές και δήμους προκειμένου να γίνει και στην Κρήτη αυτό που γίνεται σε άλλες περιοχές

"Εμείς από την πλευρά τη δική μας, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε αυτό το οποίο γίνεται κι αλλού να γίνει και στην Κρήτη". τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε "Πάντα, σε συνεργασία με τους εθελοντές, με τους Δήμους για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πάνω στις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων, που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ταλανίζει την κοινωνία. Εμείς, μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια με τους φορείς, θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το νησί μας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ