Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου κατά πρώην αντιπροέδρου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου κατά πρώην αντιπροέδρου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Με αφορμή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καταδικάζει τη «σεξιστική, χυδαία, αντισυνδικαλιστική και πάνω από όλα απάνθρωπη», όπως τη χαρακτηρίζει, τοποθέτηση τού μέχρι πρότινος αντιπροέδρου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ο οποίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χλευάζει καταγγελία γυναίκας δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση.

«Τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στους κόλπους μας. Το Εργατικό Κέντρο έχει ξεκάθαρη θέση η οποία είναι διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη. Τα συνδικάτα είναι δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους εργασίας. Καμία ανοχή στην παρενόχληση και τη βία στην εργασία» επισημαίνουν ο πρόεδρος Γιώργος Λιολάκης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Νικολιδάκης.

Επίσης το Ε.Κ Ρεθύμνου, ενημερώνει ότι «η ΓΣΕΕ διαθέτει το isotita@gsee.gr και τις δομές δωρεάν πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr, Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/ τα οποία είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο ΣΕΠΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία».

Όπως τονίζει ο κ. Λιολάκης: «Για το Εργατικό Κέντρο, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας όλων στην εργασία και στην κοινωνία, ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ