Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: "Δεν αποτελούμε το δεκανίκι κανενός"

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: "Δεν αποτελούμε το δεκανίκι κανενός"

Η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στελέχωση χειρουργείων και ΜΕΘ

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη στελέχωση χειρουργείων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κρήτης επανέρχεται με διευκρινιστική της ανακοίνωση η "Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων" στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, ως αγωνιστική κίνηση εργαζομένων ΓΝΑΝ έχουμε να πούμε τα παρακάτω: 
1.  Η παράταξη μας δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην κατεύθυνση της προστασίας της δημόσιας υγείας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με συμμετοχή στις εκλογές για τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων, με έκδοση ανακοινώσεων και με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Συγκρουστήκαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που συρρικνώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας που χθες και σήμερα ακολουθούν όλες οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτά τα γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που για χρόνια μας δείχνουν εμπιστοσύνη με την ψήφο τους αλλά και η κοινωνία του Αγ. Νικολάου. 

2. Δεν αποτελέσαμε ποτέ και δεν αποτελούμε δεκανίκι καμιάς κυβέρνησης και καμιάς διοίκησης Νοσοκομείου. Είμαστε συνεχώς στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, αναδεικνύουμε τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, του Νοσοκομείου και των εργαζομένων. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν υποβληθεί στη Βουλή τέσσερις επερωτήσεις βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης βασισμένες σε ανακοινώσεις της παράταξης μας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. 

3. Ένας βασικός πυλώνας των διεκδικήσεων μας αποτελεί διαχρονικά η διεκδίκηση για μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση των επαγγελματιών υγείας (Γιατρών Νοσηλευτών κλπ), ώστε να σταματήσει η εκροή προς το εξωτερικό και να στελεχώνουν οι επαγγελματίες υγείας στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας μας. Αντίθετα αυτοί που τώρα μας κατηγορούν, σιωπούσαν, δεν συμμετείχαν και δεν συμμετέχουν στις συλλογικές διεκδικήσεις και ξαφνικά τώρα εμφανίζονται ως τιμητές και υπερασπιστές εργασιακών δικαιωμάτων. 

4. Σχετικά με το θέμα της κάλυψης της ανάνηψης του χειρουργείου του ΓΝΑΝ από νοσηλευτικό προσωπικό γνωρίζουμε πως μετά από πολλά χρόνια τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενισχυθεί το αναισθησιολογικό τμήμα από επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό που εκπαιδεύεται, ώστε να υπάρξει άμεσα νοσηλευτική κάλυψη στην ανάνηψη των χειρουργείων, για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του τμήματος εδώ και δεκαετίες. Αυτό που γράφτηκε σχετικά με την επίπτωση της μετακίνησης νοσηλεύτριας μέλους της παράταξης μας στη διαχρονική έλλειψη νοσηλευτικής κάλυψης της ανάνηψης των χειρουργείων, είναι ψευδές και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα μιας και η ανάνηψη του χειρουργείου δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα νοσηλευτική κάλυψη στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. 

5. Η μετακίνηση της νοσηλεύτριας μέλους της παράταξης μας έγινε για την κάλυψη του κενού ενόψει επικείμενης συνταξιοδότησης στο ΔΙΕΚ β. νοσηλευτικής του ΓΝΑΝ λόγω των εκπαιδευτικών προσόντων της συναδέλφισσας και αφού ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με διαφάνεια και αξιοκρατία (πρόσκληση ενδιαφέροντος, μοριοδότηση προσόντων, ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣ και του  ΔΣ του Νοσοκομείου) και υπήρξε άμεση αντικατάσταση της από άλλη νοσηλεύτρια. 

6. Διαχρονικά έχουμε συμμετάσχει και συμμετέχουμε στις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη και ολοκληρωμένη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τη συγκεκριμένη στιγμή εκφράσαμε ακριβώς αυτό, την αγωνία μας για την πορεία του Κεντρικού Νοσοκομείου του νομού Λασιθίου που δυστυχώς αποτελεί ένα από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι όποιες ελλείψεις υπήρχαν, υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν έχουν πολύ σοβαρή επίπτωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του τόπου μας. 

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝΑΝ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ