Έρχεται η αναβάθμιση του Ναύσταθμου Κρήτης

Έρχεται η αναβάθμιση του Ναύσταθμου Κρήτης

Με την ιδέα αναβάθμισης, πιθανή θεωρείται και η μετακόμιση ενός μεγάλου μέρους του Στόλου εκεί

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης.

Η ιδέα η οποία έπεσε στο τραπέζι και τελικά φαίνεται πως καρποφορεί,  φαίνεται να ανήκει όπως αναφέρουν πληροφορίες, στον Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος όπως έγραψε και το Cretalive, επισκέφθηκε πρόσφατα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις , τα πλοία σε επισκευή, τις πλωτές δεξαμενές και τις υποδομές ενδιαίτησης του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το enikos,  με την ιδέα αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης και μετακόμισης ενός μεγάλου μέρους του Στόλου εκεί είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

1

Οι τουρκικές απειλές στην ανατολική και κεντρική Μεσόγειο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο και πλέον τρέχουν με ταχείς ρυθμούς τα μεγάλα τεχνικά έργα που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν από κοινού τις ανάγκες του Στόλου όσο και του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι άριστη, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στην Σούδα του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

1

Ο Αρχηγός Πετράκης ήταν εκ των βασικών εισηγητών αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης απ’ όταν ήταν Αρχηγός Στόλου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει ο μισός Στόλος να μετακομίσει εκεί ή να υπάρχουν οι υποδομές φιλοξενίας του μισού Στόλου, ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Μάλιστα, το σχέδιο περιλαμβάνει και την μόνιμη παρουσία τουλάχιστον ενός αναβαθμισμένου Αεροσκάφους Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΝΣ) Ρ-3Β, μόλις αρχίσουν να μπαίνουν στην υπηρεσία, που υπολογίζεται περί τα τέλη του 2022 με αρχές 2023.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ