Με έντονο συμβολισμό η παρουσία Πάιατ - Παναγιωτόπουλου στη Σούδα

Νέο σαφές μήνυμα του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την τουρκική προκλητικότητα

Ως επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό, και ενώ τα τελευταία 24ωρα εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα, χαρακτηρίστηκε η συνάντηση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Βάσης παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού του ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, η πορεία της επιχείρησης "Irini" η υλοποίηση της οποίας ξεκίνησε μετά την απόφαση του ΟΗΕ να επιβάλλει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής Βάσης.

Ξεκάθαρο μήνυμα Παναγιωτόπουλου

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε για μία ακόμη φορά ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας πως "η Ελλάδα και μόνη της αλλά και με τους συμμάχους της είναι σε θέση να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα".

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στη χώρα μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ελληνοαμερικανική συνεργασία που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά από την επικύρωση της αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας, η οποία υπογράφηκε πέρυσι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε την πολύ καλή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ σε ζητήματα αλλά επισήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων βατραχανθρώπων στον Ναύσταθμο Κρήτης για αναβαθμισμένες ειδικές επιχειρήσεις που καθιστούν ισχυρότερη τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνάντηση Πάιατ και Παναγιωτόπουλου προσλαμβάνει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από το επικείμενο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Μαράθι όπου και επιθεώρησαν τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο στρατιωτικό λιμάνι, τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής.

Φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Τζέφρι Πάιατ στο Twitter

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ