Έρχονται οι προκαταβολές των αποζημιώσεων και για τους Κρητικούς παραγωγούς

Newsroom
Newsroom

Στην Αθήνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου

Στην Αθήνα βρέθηκε η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου με τον πρόεδρό της Σταύρο Γαβαλά και τον αντιπρόεδρο της Μύρωνα Χιλετζάκη να επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο έγινε σε πολύ καλό κλίμα μιας και όλοι διαπιστώνουν πλέον ότι αν δεν στηριχτούν άμεσα οι παραγωγοί που έχουν καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο.

Ένα θέμα που τέθηκε επιτακτικά από την ΕΑΣΗ ήταν η κατάφορη αδικία προς τους αμπελοκαλλιεργητές του Ηράκλειου με την μειωμένη τιμή αποζημίωσης σε σχέση με τους παραγωγούς της Καβαλάς και της Κορίνθου, που απολαμβάνουν μεγαλύτερα ποσά αποζημιώσεων, κάτι που ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα και αν όντως το Ηράκλειο αδικείται να το διορθώσει.

Ακόμα ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δοθούν άμεσα και οι προκαταβολές των αποζημιώσεων κάτι που σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει ήδη να δίνονται, θέμα για το οποίο υπήρξε επίσης η δέσμευση του προέδρου ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα δοθούν και στο Ηράκλειο - και σίγουρα πριν τις γιορτές.

Όπως τονίζεται, πάντως, από την πλευρά της Ένωσης είναι πως αν η Πολιτεία δεν κάνει το χρέος της απέναντι στους παραγωγούς που καταστράφηκαν σε όλη την Ελλάδα, τότε σίγουρα πολλοί από αυτούς φέτος όχι μόνο δεν θα καλλιεργήσουν αλλά θα έχουν και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης...

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ